A McLaren tanácsa a Williams új tulajdonosainak: Nyúljanak a zsebetekbe!

A McLaren ügyvezetője, Zak Brown örülne, ha a régi rivális, a Williams elmozdulna a mezőny végéről és újra velük csatázna, ahhoz azonban, hogy ez megvalósulhasson, az új tulajdonosoknak mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk…

XPB_1069254_HiRes Fotó: XPB
A Williams idén augusztusban került új tulajdonosok kezébe: az istállót a kezdetek óta vezető Williams családtól egy amerikai befektetőcsoport, a Dorilton Capital vette át a gyeplőt. Az új vezetőség célja természetesen a patinás, a múltban kilenc csapat és hét egyéni világbajnoki címet szerző gárda „talpra állítása lesz”.

Vállalásuk nem egyszerű, a Williams ugyanis évek óta a mezőny végén tanyázik, és bár a 2020-as szezonban már látszott némi fény az alagút végén, az előző években sok neves szakembert veszítettek és anyagi szempontból sem voltak a toppon.

Zak Brown (Fotó: XPB)A csapat egyik nagy riválisa, az utóbbi időszakban komoly fejlődést produkáló McLaren (néhány éve még ők is a tabella utolsó helyein szerénykedtek, idén viszont már bronzérmet nyertek) vezetője örülne, ha a másik klasszikus brit alakulat felnőne hozzájuk és ismét csatázhatna velük. Ehhez azonban komoly befektetésekre lesz szükség az új tulajdonostól.

„Egy nagyszerű versenycsapatról van szó” – jegyezte meg az amerikai a Williams kapcsán. „Az új tulajdonosoknak sok pénzt kell a csapatba fektetniük. A bajnokságban tizedikek lettek, szóval lecsúsznak a nagyobb bevételekről, és úgy tűnik, nincs túl sok szponzoruk” – tette hozzá.

„Az embereik megvannak, rendelkeznek a szükséges tudással és készségekkel. Csak erőforrásokra van szükségük, amik most még hiányoznak. Időre lesz szükségük, de az idei évben nagy előrelépést tettek. Nem szereztek ugyan pontot, de párszor egész jó helyzetben voltak. Nincs ok arra, miért ne fejlődhetnének, de komoly befektetésekre van szükségük, mert nagyon úgy tűnik, nincs olyan szintű bevételük, mint például nekünk. Az F1-ben pénz kell a gyors fejlődéshez, szóval ki kell még állítaniuk néhány csekket” – magyarázta a rutinos üzletember.