Musorujsag
Élő Eredmények

Wolff: Bárcsak kikérhettem volna Lauda véleményét

Wolff: Bárcsak kikérhettem volna Lauda véleményét

F1
Noha 2020 újabb Mercedes-sikert hozott, és az istálló domináns teljesítményt nyújtva ért fel a csúcsra, a csapatvezető, Toto Wolff elismerte, több ponton is úgy érezte, örömmel meghallgatta volna néhai kollégája, Niki Lauda tanácsait.

Az idei volt a Mercedes egyik legfontosabb szezonja a királykategóriában: a csillagosok 13 futamgyőzelmet szereztek a 17 versenyhétvége alatt, a szezon végén pedig elhódították zsinórban hetedik világbajnoki címüket (az új rekord), miközben Lewis Hamilton is megszerezte a hetedik trófeát, beérve ezzel Michael Schumachert.

Papíron tehát egyszerűnek is tűnhetett a Mercedes éve, a csapatvezető, Toto Wolff azonban elismerte, több alkalommal is azt kívánta, bárcsak még ott lenne mellette a Mercedes néhai tanácsadója, Niki Lauda.

Toto Wolff (Fotó: Mercedes) Toto Wolff (Fotó: Mercedes)

A 2019-ben elhunyt Lauda a csapatvezető szerint remek támasza és szócsöve volt a Mercedesnek, és ami ennél is fontosabb, igazi barát is. „Idén minden eddiginél jobban hiányzott” – nyilatkozta Wolff. „Tavaly majdnem sokkos állapotban voltam, amikor meghalt, de tovább kellett mennem. Igazán csak az év végén ismertem fel, hogy elveszítettem egy jó barátot.”

„Elveszítettem egy utazó cimborát, elveszítettem egy bizalmast. Komoly része volt az életemben, együtt utaztunk, együtt vettünk részt a megbeszéléseken, és nagyon sokszor közösen vacsoráztunk. Nagyon hiányzik, főleg barátként, de bizalmasként is” – fogalmazott.

Elmondta, a szezon során ugyan sokszor hallani akarta, mi lett volna Lauda véleménye, mit tanácsolt volna a honfitárs, annak jellemzően egyenes, őszinte stílusa miatt sokszor úgy érezte, azért tudja, mi lenne a véleménye a korábbi világbajnoknak. „Idén voltak helyzetek, amikor azt kívántam, bárcsak hallanám a véleményét. De vicces, mert amikor ezt kérdeztem magamtól, egyből megvolt a válasz, mert annyira egyértelmű volt. Amikor kikértem a véleményét, mindig egyenesen válaszolt” – mondta.

Borítókép: Toto Wolff és Niki Lauda (fotó: XPB)

További tartalmak