Musorujsag
Élő Eredmények

Marko: Bottas ügyetlenkedése segítette Russellt

Marko: Bottas ügyetlenkedése segítette Russellt

Motorsport-Total
Sosem volt téma a Red Bullnál George Russell esetleges szerződtetése. Helmut Marko jó véleménnyel van a britről, ám úgy véli, mercedeses beugrását Valtteri Bottas ügyetlenkedése tette fényesebbé.

Kis híján megnyerte első és egyelőre egyetlen Mercedesszel futott versenyét George Russell a Szahíri Nagydíjon. Csak a csapat boxutcai bakija és egy hajrában történt lassú defekt fosztotta meg ettől a britet, ám produkciója így is nagy visszhangot kapott. Remeklése után egyből találgatni kezdtek arról, már 2021-ben előlépteti-e őt a csillagos csapat.

A német RTL pedig egy alternatív forgatókönyv lehetőségét is bedobta: fölvetették, amennyiben Toto Wolff nem kínál lehetőséget Russellnek, a Red Bull talán kihasználhatja a helyzetet, és lecsaphat rá, mivel ők győzelemre esélyes autót tudnak kínálni számára, ami még mindig vonzóbb lenne a Williamsnél.

Helmut Marko a Motorsport-Totalnak elárulta, semmilyen alapja nem volt e pletykának. „Nem. Neki tíz évre szóló szerződése van Toto Wolff-fal, ő egy Mercedes-nevelés. Mi csak egy átmeneti megoldást kerestünk a következő évre, és Pérez a legjobb megoldás” – magyarázta.

Kiemelte, a helyzet kihasználása és a Wolff által menedzselt tehetség csábítgatása nem is lett volna túl sportszerű a részükről. „Russell egy Mercedes-nevelés, és nincs szükség a nem megfelelő etikettre.”

George Russell (Fotó: Mercedes) George Russell (Fotó: Mercedes)

Miközben elismerte, jó versenyzőnek tartja a britet, Marko úgy véli, a mercedeses hétvégéjén nyújtott teljesítményét némiképp eltorzította az alkalmi csapattársa, Valtteri Bottas teljes szétcsúszása. „Russell egy intelligens és gyors fiatalember. A Mercedes-beugrása klasszul sikerült. Ugyanakkor rányomta a bélyegét Bottas bizonytalankodása, ami miatt nem volt meg a megbízható viszonyítási pont. Bottas a pénteki első körétől olyan vacakul vezetett, hogy messze elmaradt a normál szintjétől” – állapította meg.

Ezt a gyengélkedést a Mercedes is érzékelte. Toto Wolff a következő verseny előtt el is beszélgetett a finnel, és mindent megtett, hogy sínre tegye őt. Az abu-dzabi időmérő edzés fináléjában még külön biztatta is a rádión keresztül. Az osztrák egyértelművé tette, Bottasnak nem kell féltenie az ülését Russelltől. Egyelőre legalábbis biztosan nem…

Borítókép: George Russell és Valtteri Bottas (Fotó: Mercedes)

További tartalmak