Musorujsag
Élő Eredmények

Kiterjeszti a Mercedesszel való együttműködést a Williams

Kiterjeszti a Mercedesszel való együttműködést a Williams

Williams
A Williams kiterjeszti partneri együttműködését motorszállítójával, a Mercedesszel – jelentette be kedd délután a brit csapat. Az új megállapodás értelmében 2022-től a csillagosok szállítják majd a váltókat és az azokhoz tartozó hidraulikus rendszert is partnerüknek.

A brit alakulat korábban ragaszkodott ahhoz, hogy a motorszállítói egyezségen túl semmilyen elköteleződést ne vállaljon valamelyik gyári alakulattal szemben, a vezetők ugyanis fontosnak tartották, hogy az istálló „teljesen független” konstruktőr maradjon. A tulajdonosváltással azonban úgy tűnik, filozófiájuk is módosul.

A következő szezontól kezdődően ugyanis nemcsak erőforrásokat és erőforrásegységeket vásárolnak a Mercedestől, hanem váltókat és hidraulikus rendszereket is (ezeket korábban saját maguk állították elő a megvásárolt motorokhoz).

„A kibővített partnerség lehetővé teszi a Williams számára, hogy a jövőben hatékonyabb házon belüli tervezési és gyártási folyamatokat valósítson meg” – áll a kedden kiadott közleményben. „Ez lehetővé teszi az alakulat számára, hogy hatékonyabban összpontosítsa forrásait az egyéb területeken végzett munkákra. A Williams továbbra is belsőleg tervezi és gyártja az egyéb karosszériaelemeket.”

George Russell (Fotó: XPB)

A Williams a hibridéra 2014-es kezdete óta dolgozik a Mercedesszel, azt pedig már korábban bejelentette, hogy a partnerséget meghosszabbítják. Annak kibővítésétől természetesen javulást is várnak, főleg azt követően, hogy az előző években háromszor is utolsók lettek a pontversenyben.

„A Williams egy független csapat, a Forma–1 azonban folyamatosan fejlődik, egy csapatnak pedig reagálnia kell a változásokra, hogy a lehető legjobb helyzetbe kerüljön és a lehető legversenyképesebb legyen a pályán. Ez a hosszú távú megállapodás a Mercedesszel most egy pozitív lépés, valamint része a jövőbeli stratégiánknak. Természetesen a tervezési és gyártási képességeinket a jövőben is kamatoztatjuk” – mondta a csapatvezető, Simon Roberts.

A Mercedes csapatvezetője, Toto Wolff megjegyezte, az együttműködés mindkét fél számára gyümölcsöző lehet. „A Williams részéről érthető, hogy megszerzik ezeket az elemeket, hiszen már 2014 óta együttműködünk, nekünk pedig érthető a lépés, az új előírások értelmében ugyanis méretgazdálkodás szempontjából megéri ellátni még egy csapatot. Egy ideje egyeztettünk már erről, örülök, hogy sikerült megegyezni és kiterjeszteni az együttműködést” – fogalmazott.

Simon Roberts (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak