Musorujsag
Élő Eredmények

Közleményt adott ki az Ausztrál Nagydíj főszervezője

Közleményt adott ki az Ausztrál Nagydíj főszervezője

The Race
Közleményt adott ki az Ausztrál Nagydíj promótere az idénynyitó versenyük esetleges halasztásáról szóló hírekre reagálva.

A múlt hétvégén a Racefans című oldal számolt be elsőként arról, hogy jó eséllyel elhalaszthatják az eredetileg március 21-ére tervezett F1-es Ausztrál Nagydíjat a világjárvánnyal kapcsolatos szigorú helyi szabályozások miatt. Azóta számos oldal megírta, hogy a királykategória új szezonja várhatóan nem Melbourne-ben, hanem Bahreinben fog rajtolni.

A hírek felröppenése óta először most a kontinensnyi ország futamának szervezője, az Australian Grand Prix Corporation is megszólalt. Közleményükben megerősítették, továbbra is dolgoznak az F1-es versenyük megvalósításán, ám sokatmondó, hogy nem márciusi versenyt, csak 2021-es versenyt emlegettek.

„Az Australian Grand Prix Corporation továbbra is szorosan együttműködik Victoria állam kormányával és a Forma–1-gyel a Forma–1-es Ausztrál Nagydíj Melbourne-ben való 2021-es megtartásának körülményeiről és a kapcsolódó egyezségről. További részleteket az összes érintettel kötött megállapodások véglegesítése után, a következő hetekben ismertetünk” – közölték.

Amennyiben Ausztrália nem tudja az eredetileg tervezett időpontban megrendezni a versenyét, az F1 idei küzdelmei a március 28-ra tervezett Bahreini Nagydíjjal indulhatnak. Az FIA elnöke, Jean Todt nemrég előrebocsátotta, hiába véglegesítették az F1 versenynaptárát, a világjárvány miatt jó esély van arra, hogy a menetrenden módosítani kell majd, különösképpen a szezon első felében.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak