Musorujsag
Élő Eredmények

Stroll: Halasztani fogják az Ausztrál Nagydíjat

Stroll: Halasztani fogják az Ausztrál Nagydíjat

AAP
Az Ausztrál Nagydíjat a szezon végére halasztják, a 2021-es évad tehát Bahreinben indul majd – jelentette ki, elébe menve a hivatalos bejelentésnek, az Aston Martin csapatvezetője, Lawrence Stroll.

A koronavírus világjárvány és az Ausztráliában most érvényben lévő szabályozások miatt korábban is fölmerült már, a melbourne-i versenyt nem tudják megtartani az eredeti, márciusra tervezett időpontban, és a szezon végére tolják azt. Ezt a napokban több megbízható forrás is tényként kezelte már, a szervezők azonban még nem tettek hivatalos bejelentést.

Mégis szinte biztosra vehetjük, hogy módosul a menetrend, most ugyanis az Aston Martin csapattulajdonosa, Lawrence Stroll is kijelentette, az Ausztrál Nagydíjat nem fogják eredeti időpontjában megrendezni, a szezonnyitót pedig Bahrein „örökli”.

Lawrence Stroll (Fotó: XPB)

„Ezt hivatalosan még nem jelentették be, de Melbourne-t elhalasztják, nem törlik a futamot, hanem későbbre csúsztatják. Valamikor ősszel megyünk majd oda, az első futam Bahreinben lesz” – nyilatkozta a kanadai milliárdos, aki a Cognizanttal való főszponzori együttműködés bejelentését megelőzően nyilatkozott a brit sajtónak.

Stroll szerint a világjárvány 2021-ben főként az év első felében okozhat majd nagyobb kihívásokat az F1-nek, a különböző oltásokkal ugyanis már van remény a helyzet javítására, azt pedig tavaly is láthattuk, hogy a világbajnokságot nehezebb körülmények között is meg lehet rendezni.

„Nehéz két-három hónap van most mögöttünk. Az oltással már van fény az alagút végén. Az első néhány futam viszont kihívást jelenthet. De emelem kalapom az FIA és az F1 vezetősége előtt. Tavaly is megoldották, hogy 23 hét alatt legyen 17 futamunk mindenféle gond nélkül, lenyűgöző módon. Szerintem a legrosszabb már mögöttünk van, a tavalyi évben pedig megtanultuk, hogyan tovább” – fogalmazott a csapattulajdonos.

Fotó: XPB
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak