Musorujsag
Élő Eredmények

Utólag ismerte el az F1 újonca: betegen versenyzett Barcelonában

Utólag ismerte el az F1 újonca: betegen versenyzett Barcelonában

Motorsport Week
Három F1 versenyzőnek kellet lemondania 2020-ban nagydíjhétvégékről a koronavírus miatt, ám kiderült, volt egy kollégájuk, aki egy másik betegség miatt szintén majdnem kidőlt a sorból.

Bőven volt dolga a tartalékversenyzőknek a múlt szezonban a Forma–1-ben. Összesen négy beugró kapott szerepet az idény során. Közülük az utolsó két versenyt a Haas újoncaként teljesítő Pietro Fittipaldi Romain Grosjean Bahreinben elszenvedett sérülése miatt kapott lehetőséget, a többiek szerepvállalásához koronavírusos esetek járultak hozzá – Nico Hülkenberg Sergio Pérezt két, Lance Strollt egy futamon helyettesítette a Racing Pointnál, George Russell Lewis Hamilton Mercedesébe, Jack Aitken pedig a kölcsönadott brit Williamsébe ült be.

Mint azt a Williams másik versenyzője, Nicholas Latifi a szezon végén elárulta, az idény során ő is közel került egy verseny kihagyásához. Esetében nem koronavírusról, hanem másfajta betegségről volt szó: augusztusban úgy begyulladt a mandulája, hogy elgondolkodott azon, tudja-e vállalni a barcelonai versenyt.

„Mandulagyulladásom volt. Először aggódtam, hogy elkaptam a COVID-19-et, mivel enyhe lázam volt. De sok-sok negatív teszt után ezt kizártuk” – mesélte a kanadai, aki a pozitív tesztet produkáló társaival ellentétben így betegen is a volán mögé ülhetett.

Nicholas Latifi a barcelonai verseny előtt (Fotó: XPB)

Pedig a spanyol versenyhétvégén talán még rosszabbul is érezte magát, mint ha csak a koronavírus enyhébb tüneteivel küszködött volna. „Egész hétvégén borzalmasan voltam. A testem fájt, majdnem nem is versenyeztem. De eltökéltem magam, hogy el fogok indulni, ezért megállapodtunk a csapattal, hogy versenyezni fogok, és ha a tüneteim rosszabbodnak, akkor kiállok.”

„Szerencsére a verseny előrehaladtával kicsit jobban éreztem magam, noha a torkommal csak szenvedtem. Valahányszor nyeltem egyet, kilences fájdalmat éreztem egy tízes skálán. Örültem, hogy így is autóba tudtam ülni, és teljesíteni tudtam a hétvégét” – tekintett vissza.

Latifi a Spanyol Nagydíjat egyébként utolsó előttiként a 18. helyen zárta, Romain Grosjeant megelőzve, két kör hátránnyal.

Borítókép: Nicholas Latifi a barcelonai verseny előtt (Fotó: XPB)

További tartalmak