Vettel büszke, hogy részese lehet az Aston Martin visszatérésének

A csapat versenyzőjeként először nyilatkozó Sebastian Vettel büszke, hogy részese lehet az Aston Martin Forma–1-es visszatérésének, annak, hogy a híres brit márka ismét ott lehet, ahová tartozik, a királykategória mezőnyében.

2021_AMF1_Website_Driver_Profile_SEB_copy Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin)
A gyár támogatásával, sőt annak kiemelt projektjeként Aston Martin néven folytatja az F1-es kalandot az előző években Racing Pointként szereplő alakulat, ami az 1990-es évek elején még Jordanként kezdte szereplését. Az istálló folyamatosan formálódik: az év elején már fölvette új nevét, ma pedig főtámogatóját is ismertette.

Eközben hivatalos oldalán is egyre több tartalom jeleni meg: láthattuk például, hogyan fest majd zöldben a két versenyző, Sebastian Vettel és Lance Stroll, akik röviden arról is beszéltek már, milyen érzésekkel várják az Aston visszatérését.

Fotó: Aston Martin„Már nagyon várom, hogy nekivághassak az Aston Martin F1-es csapatával közös munkának” – kezdte Vettel, aki egy hosszú, a Ferrarinál töltött időszak után igazolt a brit alakulathoz, ahol mindenképp feledtetni szeretné a gyenge 2020-as évet. „Nagyon sokat kell tanulnom, és felfedeznem a következő hónapokban, de eltökéltem, hogy segítek sikeresebbé tenni a csapatot” – emelte ki.

„Az első versenyen láthatjuk majd, hogy ez a híres név ott lesz, ahová tartozik” – utalt arra, hogy az Astonnak helye van a világ legrangosabb versenysorozatában. „Én magam nagyon büszke vagyok arra, hogy a részese lehetek ennek az utazásnak.”

A fiatalabb csapattárs is hasonlóan lelkes. „Az Aston Martin visszatérése óriási az F1 számára, főleg az új főtámogatónkkal. Bármikor, amikor a gyárban járok, érzem az izgatottságot és az energiát. Készen állunk a visszatérésre. A csapat elképesztően sikeréhes, már nagyon várom, hogy elkezdődjön ez a szezon” – fogalmazott a kanadai.

Lance Stroll (Kép: Aston Martin)