Musorujsag
Élő Eredmények

A Haas figyelmeztette Mazepint: Ez még egyszer nem történhet meg

A Haas figyelmeztette Mazepint: Ez még egyszer nem történhet meg

The Race
Megérti az emberek fölháborodását Günther Steiner, és ígéri, gondoskodnak arról, hogy a tapogatós videójával botrányt okozó Nyikita Mazepin „felnőjön”.

Nem fog közönségkedvencként bemutatkozni a Forma–1-ben Nyikita Mazepin. A Haas által szerződtetett versenyző egy héttel a bejelentése után azzal került a figyelem középpontjába, hogy közösségi oldalára feltöltött egy videót, amelyen éppen egy fiatal nőt tapogat egy autó hátsó ülésén. Új munkaadója azonnal közleményben határolódott el Mazepintől, és jelezte, nem marad következmények nélkül az őket is kínos helyzetbe hozó orosz tette.

Günther Steiner a The Race című oldalon megjelent legújabb írásában adott helyzetjelentést arról, hogyan áll a Mazepin-ügy. „Olyasmit tett, amit nem kellett volna, és mi eléggé nyíltan elmondtuk, mit gondolunk erről. Bocsánatot kért, és tudja, hogy helytelenül cselekedett. Most együtt dolgozunk vele, hogy tanulhasson ebből, a versenyzésre összpontosítson, és ne tegyen ilyesmit többé. Ő is tisztában van ezzel, megérti, hogy amit tett, az helytelen volt.”

Miközben az interneten már különböző kezdeményezések indultak, hogy tiltakozzanak Mazepin F1-es bemutatkozása ellen, Steiner szerint az orosz egyszerűen éretlen és felelőtlen volt. „Nem vagyok az a fajta ember, aki rugdossa a padlón lévőt. Az nem helyénvaló. Ő egy fiatalember, akinek föl kell nőnie. Kezeltük a helyzetet, és folytatni is fogjuk ezt. Nem fogjuk azt mondani, hogy ez rendben volt, és nem hagyjuk futni. Meg fogjuk őt nevelni. Következményei lesznek annak, ha újra valami hasonló történik. Intézkedtünk, hogy segítsünk neki a javulásban, és hogy ne történhessen meg ez újra. Nem követheti el még egyszer ezt a hibát – mert ez egyértelműen hiba volt. Vállalta a felelősséget, és ha belátod, hogy hibáztál, akkor javíthatsz. Ha tagadod, akkor sosem fog működni” – fejtegette az olasz.

Günther Steiner (Fotó: XPB)

Hogy pontosan mit léptek Mazepin ügyében, azt Steiner nem akarta elárulni, ám jelezte, ez nem egy lezárt ügy, folyamatosan foglalkoznak vele, és nem fognak átsiklani fölötte.

Az emberek reakciója kapcsán hozzátette: „Tisztában vagyok azzal, milyen reakciókat váltott ki ez a közösségi oldalakon. A közösségi média lehet a barátod és az ellenséged is. Az embereknek megvan a véleményük, ami rendben is van. Nálunk házon belül sem tetszett az embereknek, ami történt, és ezért is vesszük ezt ennyire komolyan. Ez olyan fajta figyelemelterelés, amire nincs szükség, de időnként megesik. Jobb lett volna, ha nem történik meg, de most már ez van, dolgozunk rajta.”

Borítókép: Nyikita Mazepiin (Fotó: Haas)

További tartalmak