Musorujsag
Élő Eredmények

Räikkönen F1-es élete nem sokat változott a szigorításoktól

Räikkönen F1-es élete nem sokat változott a szigorításoktól

GMM
Bár a koronavírus világjárvány miatt alaposan megváltozott a versenyhétvégék légköre, munkavégzés és programterv szempontjából Kimi Räikkönen nem vett észre komolyabb eltéréseket, elmondása szerint ugyanis rutinja most is olyan volt, mint a korlátozások előtt.

A 2020-as szezon teljesen más volt, mint az addig megszokottak, a járványhelyzet miatt ugyanis nemcsak a menetrend alakult át, hanem a hétvégék légköre is: a legtöbb versenyt zárt kapuk mögött rendezték, ami pedig a paddockot illeti, egész évben érvényben voltak a szigorú korlátozó intézkedések, melyek minden dolgozóra vonatkoztak.

Az F1 jóformán egy saját buborékban élt, és ezen belül is voltak kisebb buborékok (pontosan meg volt határozva, ki kivel érintkezhet), miközben a „külsősök”, tehát a média képviselőinek száma is limitálva volt a hétvégék során.

Kimi Räikkönen (Fotó: Alfa Romeo) Kimi Räikkönen (Fotó: Alfa Romeo)

Sokan úgy érezték, a nyilatkozatokat sokszor látványosan unó Räikkönen az utóbbinak még örülni is fog. A finn veterán azonban nemrég elárulta, nem vett észre komolyabb változásokat, nemcsak a médiakötelezettségek terén, hanem hétvégi programtervét illetően sem. „A munka mennyisége nem változott. Korábban személyesen nyilatkoztam a médiának, most pedig a számítógépemen keresztül” – kezdte a 2007-es világbajnok.

„Harminc percig csak ülök, és válaszolok a kérdésekre, szóval ilyen tekintetben semmi sem változott. Sok szó esett arról, mennyit változtak a hétvégék, de nem éreztem, mindig a szállodától mentem a pályáig, és vissza. Azok számára, akik szeretnek kimenni a városba, ezek a korlátozások szigorúak lehettek, de én mindig ugyanígy tettem” – magyarázta.

A szezon során minden idők legrutinosabb versenyzőjévé váló Räikkönen többeket meglepett azzal, hogy 2021-re is aláírt csapatával, az Alfa Romeóval. Ezzel kapcsolatban kijelentette, nem igazán foglalkoztatja, ki hogyan reagált döntésére. „Nem tudok róla, hogy meglepődtek volna miatt, mert egészen egyszerűen nem érdekelt, hogyan fogadják a hírt. Nekem teljesen rendben van, hogy az emberek úgy gondolkodnak, ahogy akarnak. Én most nem láttam okot arra, hogy irányt váltsak. Nem voltak nagy drámák a megegyezés mögött” – fogalmazott, majd 2022-vel kapcsolatban kijelentette, még nem döntött arról, marad-e az új éra első évére is.

Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)
Borítókép: Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

További tartalmak