Musorujsag
Élő Eredmények

Rengeteg videót nézett Giovinazzi, hogy javítson rajtjain

Rengeteg videót nézett Giovinazzi, hogy javítson rajtjain

Motorsport
Az Alfa Romeo versenyzője, Antonio Giovinazzi úgy érzi, 2020-as fejlődésének egyik kulcsa a rajtokon való javítás volt, amire kiemelt figyelmet fordított első szezonja után, és a második idény során.

Giovinazzi a döcögős újoncszezont követően 2020-ban sokkal jobban teljesített: kevesebb hibát követett el, stabilabban versenyzett és közelebb került a jóval rutinosabb csapattárshoz, Kimi Räikkönenhez (az időmérőkön a tizenhét alkalomból kilencszer győzte le a korábbi világbajnokot). Formajavulása új szerződést ért 2021-re.

A fejlődés kapcsán ő maga kiemelte, külön figyelmet fordított arra, hogy javítson rajtjain és az első körökön (azon, hogy több pozíciót nyerjen a helyezkedés közben), és érzése szerint sikerült is előrelépnie ezen a területen.

„Az időmérő után természetesen sort kerítünk a megbeszélésekre, melyen visszanézzük a kört, és ilyenkor látható, hol veszítettem” – kezdte az olasz. „De ezt követően már száz százalékosan a futamra összpontosítunk. Főleg a rajtokra” – emelte ki. „Mivel a jelenlegi autókkal nehéz követni egymást, és nehéz előzni, ha jól rajtolsz és pozíciókat nyersz az első körben, akkor a versenyed sokkal könnyebb lesz” – tette hozzá.

Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB)

„Nagyon sokat foglalkoztam ezzel, nagy figyelmet fordítottam a videók visszanézésére az előző évből. A rajtok felvételeinek áttekintésére, a belső kamerás felvételekre és még néhány egyéb felvételre az előző időszakból. Mondhatom, mindez nagyon jól működött. Nagyon örülök, hogy elvégeztük ezt a munkát, és természetesen a jövőben is folytatni fogjuk azt” – magyarázta.

A vírushelyzet miatt átalakított versenynaptárba több új, vagy visszatérő (az előz években nem szereplő) helyszín került be, Giovinazzi pedig ezekre is igyekezett külön készülni: más kategóriákból nézett videofelvételeket, hogy megtudja, hol szerezhet pozíciókat.

„Amikor új pályák jönnek, természetesen próbálok még több felvételt nézni más kategóriákból, a Forma–4-től kezdve. Minden olyan videót, amit a rajtokról találok az adott pályákról. Próbáltam tanulni ezekből a videókból, de való igaz, nem volt könnyű. Persze könnyebb volt a helyzet azoknak a pályáknak az esetében, ahol már voltak futamok korábban, vagy esetleg te is versenyeztél rajta, mint mondjuk az új bahreini vonalvezetésen” – mondta.

Antonio Giovinazzi (Fotó: XBP)
Borítókép: Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB)

További tartalmak