×

Ferrari: Nem fogjuk megbánni, hogy nem szerződtettük Hamiltont

A Ferrari csapatvezetője, Mattia Binotto úgy érzi, nem fogja megbánni, hogy nem szerződtette a már hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont, és örül, hogy az istálló végül Carlos Sainzot igazolta Charles Leclerc mellé.

Motor Racing - Formula One World Championship - Turkish Grand Prix - Race Day - Istanbul, Turkey Lewis Hamilton (Fotó: XPB)
A nemzetközi sajtóban a 2020-as szezon előtt több alkalommal is fölmerült, Lewis Hamilton tárgyal a Ferrarival, később pedig az érintett felek is elismerték, voltak egyeztetések. Bár a brit klasszis elgondolkodott a váltson, a tárgyalások sosem fordultak igazán komolyra, így értelemszerűen a többek által várt nagy átigazolásból sem lett semmi.

Ugyan nem Hamilton, de a Ferrarinak lesz új versenyzője 2021-ben, a tavaly távozó Sebastian Vettel helyét ugyanis Carlos Sainz veszi majd át, aki két – igencsak meggyőző – McLarennél töltött szezon után csatlakozik az alakulathoz.

Hamiltonnal kapcsolatban a Sky Sports nemrég föltette a kérdést a Ferrari csapatvezetőjének, bánja-e, hogy nem sikerült megszerezni a sportág történetének egyik legsikeresebb versenyzőjét. „Nem hiszem, hogy bánni fogjuk” – válaszolt Binotto. „Amikor meghoztuk ezeket a döntéseket, úgy cselekedtünk, hogy hittük, megfelelően választottunk.”

Charles Leclerc, Mattia Binotto és Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)

Charles Leclerc, Mattia Binotto és Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)„A Ferrarinak már most is van egy olyan csodás versenyzője, mint Charles, akibe egyébként is sokat invesztált a csapat. Nagyon tehetséges, és ha megfelelő autót kap, szerintem biztos, hogy Lewis kihívója lehet. Ők Carlosszal együtt nagyon erősek lesznek. Nem fogunk bánkódni” – emelte ki.

Vettel távozása kapcsán megjegyezte, továbbra is tiszteli a németet, és hálás is neki, ugyanakkor úgy érzi, a megfelelő időben ért véget a versenyző és a csapat együttműködése. „Sebastian egy csodálatos ember, egy nagyszerű versenyző, akivel fantasztikus pillanatokat éltünk át. De úgy gondolom, itt volt az ideje annak, hogy meghozzuk ezt a döntést, és tovább lépjünk. A mostani lesz a Ferrari legfiatalabb párosa 1968 óta. Két fiatal, tehetséges versenyzőnk van, akik már rendelkeznek jó F1-es tapasztalatokkal. Nagyon örülök ennek a választásnak” – fogalmazott.

Kiemelte, Leclerc és Sainz egyenlő feltételekkel vág majd neki a szezonnak, státuszuk viszont változhat az eredmények függvényében. „Nincs első és második számú versenyző. Egyenlők lesznek. A szezon elején mindenképp. Boldog vagyok, hogy szabadon harcolhatnak. Mint mindig, most is a csapat pontjait kell optimalizálni, és ha ezt normálisan meg tudjuk tenni, akkor a versenyzők pontjait is optimalizáljuk. De a csapat az első. Később majd látjuk, hogyan haladnak a dolgok, és milyen célokat érhetnek el a versenyzők, és ha kell, változtatunk a stratégián, de a szezon elején szabadon harcolhatnak” – zárta gondolatát a szakember.

Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)

Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)