×

Sainz a Ferrarinál tölti a hetét – még januárban tesztelhet

Erre a hétre „beköltözött” a Ferrarihoz Carlos Sainz. Január végén először tesztelheti a vörösökkel – egy 2018-as autót.

Carlos Sainz (Fotó: Ferrari) Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)
Már múlt decemberben megejtette első hivatalos gyárlátogatását a Ferrarinál a csapat új versenyzője, Carlos Sainz. Akkor bevallása szerint hiányérzettel távozott: egyetlen napot töltött Maranellóban, ez idő alatt egy sajtótájékoztatón is részt kellett vennie, így csak arra jutott ideje, hogy körbejárja a részlegeket, és bemutatkozzon új csapattársainak, arra nem, hogy föltegye a sok-sok kérdését.

Az ünnepek azóta már mögöttünk vannak, a gyárakban gőzerővel folyik a munka, Sainz pedig az év második hetét a hírek szerint végig Maranellóban tölti, ahol ő is megkezdte a felkészülést a csapattal való debütálására. „Egy rövid szünet után ideje visszatérni a munkába. Maranellóba utazom, hogy megkezdjem a felkészülést az új szezonra. Kezdődik, Ferrari!” – írta még hétfőn az új csapatánál másnap jelentkező versenyző.

Sainz az első üléspróbáját már decemberben teljesítette, most főként a szimulátoros munkával, valamint a mérnökökkel való egyeztetéssel és az ismerkedéssel tölti az idejét, miközben új olaszországi lakását is tovább keresheti. Már tavaly jelezte, szándékában áll Maranello közelébe költözni, hogy minél többet lehessen a gyárban.

Sajtóhírek szerint a spanyol versenyző a hónap végén eshet át a tűzkeresztségen, és akkor teljesítheti első tesztjét a Ferrarival. A gárda várhatóan egy 2018-as SF71H-t biztosít majd számára, amivel Sebastian Vettel három éve öt futamot nyert.

Sainznak a maximumot kell kihoznia a március 12-én rajtoló előszezoni tesztekig hátralévő időből. Akkor mindössze három napjuk lesz a csapatoknak, és egy-egy versenyzőnek csak másfél nap pályán töltött idő jut, ami egy csapatváltó számára távolról sem ideális helyzet. „Ez nem elég a szezonra való felkészüléshez. Még arra sem elég, hogy megtanuljam az apró trükköket a kormányon” – mondta még a múlt év végén.