Musorujsag
Élő Eredmények

Wolff: 2022 földrengésszerű változásokat hoz

Wolff: 2022 földrengésszerű változásokat hoz

Autosport
A Mercedes csapatvezetője, Toto Wolff úgy érzi, a címvédő alakulatnak komoly kihívásokkal kell szembenéznie, ha 2021-ben is a csúcson akar maradni, 2022-ben pedig még nehezebb dolguk lesz, hiszen az új szabályok földrengést hoznak az F1-ben.

A csillagosok az előző hét évben az egyéni (hatszor Lewis Hamilton, egyszer pedig Nico Rosberg révén) és a konstruktőri bajnoki címet is elhódították. Tavaly például sokkal nagyobb előnnyel, mint az azt megelőző szezonokban. A csapatvezető, Toto Wolff ennek ellenére nehéz címvédést jósol, noha 2021 előtt csak limitáltan lehet fejleszteni az autókon…

Az osztrák szerint azonban az új költségvetési szabályok (idén már érvényben van a kiadási limit) okozhatnak még meglepetést, és fejfájást is a nagyobb csapatoknak, melyek eddig lényegesen több pénzből gazdálkodhattak.

„Érdekes év lesz ez a csapat számára, mert a költségvetési limit miatt máshogy kell strukturálnunk magunkat, mint korábban” – nyilatkozta az Autosportnak, majd kiemelte, a 2022-es szabályváltoztatások még nagyobb kavarodást hozhatnak. „Most ezzel az ijesztő 2021-es változtatással kell szembenéznünk, majd a 2022-esek okozta nagy földrengéssel.”

Fotó: Mercedes

„Vannak tényezők, melyek ellenünk dolgoznak, és olyan is, amik motiválnak, mert úgy hisszük, illeszkednek hozzánk. Összességében elfogadjuk a változtatásokat, ahogyan a múltban is tettük. Szóval a csapat már nagyon várja a 2022-es évet” – folytatta.

Wolff saját jövőjével kapcsolatban elmondta, továbbra is elkötelezett feladatai iránt (szerződését három évvel hosszabbította meg 2020 végén), noha tavaly többször utalt rá, már az utódlási tervvel is foglalkozik, és idővel szeretne némileg háttérbe vonulni. „Élvezem a csapaton belüli kapcsolatokat, és amíg úgy gondolom, hozzáteszek valamit a csapathoz, ez marad a feladatom. Meg kell győződnöm arról, nem hátráltatom-e őket. Felelős vagyok az alkalmazottaimért, a Mercedesért, a csapat részvényeseiért. Figyelni kell, mikor adhatom át a stafétát” – fogalmazott.

Amikor megkérdezték, miért kellett ilyen sokat várni a hosszabbításra, a csapatvezető a következőképpen válaszolt: „A kapcsolatom a lehető legjobb a Daimlerrel és az igazgatótanáccsal. Van egy cégünk, aminek közös tulajdonosai vagyunk. Van, hogy a jövőbenézés nem olyan egyszerű, mint a szerződéshosszabbítás, mert a részvényesek közötti kapcsolatokról is beszélni kell. Ez időbe telik. Mint minden vállalatnál, vállalati struktúrán belül, itt sem megy minden egyik napról a mádikra, amikor az irányítással kapcsolatos kérdéseket kell rendezni. Ez teljesen megszokott.”

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)
Borítókép: Toto Wolff (Fotó: Mercedes)

További tartalmak