Musorujsag
Élő Eredmények

Leclerc is koronavírusos

Leclerc is koronavírusos

Autosport
A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc is elkapta a koronavírust: a monacói pilóta közösségi oldalán jelentette be, hogy pozitív tesztet produkált, és már elszigetelte magát otthonában. Tünetei szerencsére enyhék.

Leclerc az ötödik Forma–1-es versenyző, akiről kiderült, hogy elkapta a koronavírust Sergio Pérez, Lance Stroll, Lewis Hamilton (ők hárman még a szezon során produkáltak pozitív tesztet, így futamkihagyásuk is volt) és Lando Norris után. A monacói erről közösségi oldalán tájékoztatta követőit és a nyilvánosságot.

Remélem, mind biztonságban vagytok” – kezdte. „Szeretném tudatni veletek, hogy a legutóbbi koronavírus-tesztem pozitív lett. A csapat protokolljának megfelelően folyamatosan ellenőriznek, és most megtudtam, hogy pozitív lett az egyik tesztem.”

Charles Leclerc (Fotó: Ferrari) Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)

„Azonnal elszigeteltem magam, és rögtön értesítettem mindenkit, akivel az utóbbi időben kapcsolatban voltam. Jól érezem magam, a tüneteim enyhék. A monacói otthonomban maradok, betartva a helyi egészségügyi előírásokat. Maradjatok mind biztonságban, és vigyázzatok magatokra” – zárta üzenetét.

Leclerc után a Ferrari is kiadott egy közleményt, amiben megerősítette, versenyzőjét a csapat előírásainak megfelelően folyamatosan tesztelték. „A legutóbbi, tegnapi tesztje pozitív lett. Azonnal értesített minket, és mindenki mást, akivel közelebbi kapcsolatban volt az utóbbi időben. Enyhék a tünetei, és jelenleg jól érzi magát. Monacói otthonában már elszigetelte magát” – állt a vörösök kommünikéjében.

Charles Leclerc (Fotó: XPB)
Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak