Musorujsag
Élő Eredmények

Megkezdték a barcelonai pálya 10-es kanyarjának átalakítását

Megkezdték a barcelonai pálya 10-es kanyarjának átalakítását

Circuit de Barcelona-Catalunya
Megkezdődtek a Spanyol Nagydíj otthonául szolgáló barcelonai versenypálya 10-es kanyarjának átépítési munkálatai.

A Circuit de Barcelona-Catalunya már a múlt év végén bejelentette, hogy a nemzetközi autós és motoros szövetséggel, valamint az F1-gyel és a MotoGP-vel együttműködve át fogják alakítani a versenypályájuk 10-es kanyarját. Ezt a szakaszt éveken át eltérő verzióban használta a két és négykerekű kategória, majd egységesítettek, ám hogy egyszerre mindkettő igényeinek és követelményeinek megfeleljenek, a terv az, hogy a balos fordulót a régi és az új verzió közé viszik, s ezzel megnövelhetik az ottani bukóteret.

A munkálatokat már meg is kezdték, elsőként az eddigi bukóteret túrták föl, valamint vízgyűjtő lyukakat is kialakítottak. A tervek szerint az átépítés egész januárban folytatódni fog.

Az eredeti terv az volt, hogy már az F1 előszezoni tesztjét is a módosított vonalvezetésen bonyolítják le március elején, ám mivel a teszt a versenynaptár újratervezésével (novemberre halasztották az Ausztrál Nagydíjat) a szezonnyitó helyszínére, Bahreinbe költözik, így az új 10-es kanyart csak a májusi Spanyol Nagydíjon próbálhatja ki először a mezőny.

Képgaléria:

A Spanyol Nagydíj szervezői a múlt héten jelentették be, hogy meghosszabbították szerződésüket az F1-gyel. Új megállapodásuk 2021-re szól, ám már tárgyalnak a sorozattal a hosszabb távú együttműködésről is. Ramón Tremosa, a pálya elnöke katalán gazdasági miniszterként hangsúlyozta, kormányuk számára fontos a sok munkahelyet biztosító esemény naptárban maradása, így azon lesznek, hogy állandósítsák pályájuk helyét az F1-es programban.

Hogy pályájuk módosításának lesz-e bármilyen hatása az F1-es versenyeik minőségére, azt sokan kétlik, mi több, fölmerült, hogy a kanyar ívének megváltoztatása akár még negatív hatással is lehet, hiszen egy kemény féktávot, a kevés előzési pont egyikét változtatják meg.

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2021/01/Barcelona-1-1024x683.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya

További tartalmak