Giovinazzi fejlődött, de még többet kell mutatnia

Komoly elvárásokat támaszt az Alfa Romeo a harmadik szezonjára készülő Antonio Giovinazzival szemben: a csapatvezető, Frédéric Vasseur elhintette, örülnének, ha az olasz egyfajta vezérpilótává válna 2021-ben.

XPB_1071856_HiRes Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB)
A döcögős újoncévad után Giovinazzi tavaly komolyabb formajavulást mutatott: közelebb került rutinos csapattársának, Kimi Räikkönennek a szintjéhez, miközben jóval stabilabban, magabiztosabban és kevesebb hibával versenyzett. Fejlődése elengedhetetlen volt jövője szempontjából, ezzel vívta ugyanis ki a szerződéshosszabbítást.

Giovinazzi tehát továbbra is az Alfa Romeo versenyzője marad, fejlődését pedig 2021-ben is folytatnia kell, ha ismét meg akarja győzni főnökeit – ők legalábbis elvárják tőle, hogy az idei szezonban is szintet lépjen.

Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB)„Úgy gondolom, számára a következő lépés az, hogy még stabilabb legyen a versenyeken” – nyilatkozta az Alfa Romeo csapatvezetője, Frédéric Vasseur a Motorsportnak. „De sikerült jó nagy előrelépést tennie, és egy ideje már minden területen fejlődik” – tette hozzá elégedetten a francia szakember.

„Valószínűleg a folytatásban némileg már neki is a hátán kell cipelnie a csapatot, vezetnie kell azt, hogy döntéseket hozhassunk. De ezen az úton haladunk, és ő folyamatosan javul versenyről versenyre. Nagyon magabiztos vagyok a szezont illetően” – emelte ki.

Végül újra megismételte, meggyőzőnek találta az olasz fejlődősét, a tapasztaltabb – korábbi világbajnok – csapattárshoz viszonyítva is. „Ha megnézik, az első szezonjában harmadannyi pontot szerzett, mint Kimi, és hatszor volt előtte az időmérőkön. Ehhez képest 2020-ban már egyformák voltak: azonos szinten teljesítettek az időmérőn és ugyanannyi pontot gyűjtöttek” – fogalmazott.

Antonio Giovinazzi és Kimi Räikkönen (Fotó: Alfa Romeo)

Antonio Giovinazzi és Kimi Räikkönen (Fotó: Alfa Romeo)