Musorujsag
Élő Eredmények

Idén is fekete marad a Mercedes F1-es autója

Idén is fekete marad a Mercedes F1-es autója

Independent
Lewis Hamilton szerződéses helyzetétől függetlenül már eldőlt, hogy a 2021-es szezonban is fekete autókkal áll fel a rajtrácsra a Mercedes F1-es csapata.

Továbbra sem állapodott meg új szerződésük feltételeiről a Mercedes és Lewis Hamilton, ám a brit Independent című lap információi szerint az már biztos, hogy a csillagos csapat 2021-ben is kitart a múlt szezon kezdetén bemutatott fekete festése mellett. A gárda tavaly a tesztidényt még a hagyományos ezüstszínű autójával teljesítette, aztán a koronavírus miatti szünet végén váratlanul bejelentette, hogy feketére vált, ezzel támogatva a rasszizmus elleni küzdelmet.

Toto Wolff csapatfőnök már akkor elárulta, e váltásra a mozgalom mögé álló Hamilton nyomására került sor. A brit a folytatásban is szeretne aktív és meghatározó szerepet vállalni a Mercedes hasonló kampányaiban – az új szerződésről folyó tárgyalásuknak ennek feltételei is a tárgyát képezik.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Hogy miért késik a felek megállapodása, arról már mindenféle találgatást lehetett hallani. A legutóbbi „információ” Hollandiából származik, mely szerint a Mercedes mindössze egyetlen évvel hosszabbítaná meg Hamilton kontraktusát, aminél a versenyző többet akar.

Az Independent úgy tudja, az elmúlt hetekben folytatták a tárgyalásokat, és előrelépést is tettek, ám nincs még küszöbön a végső megállapodás.

Borítókép: Lewis Hamilton és Valtteri Bottas (Fotó: MTI/EPA)

További tartalmak