Koronavírus miatt kórházban volt a háromszoros F1-es bajnok

Két éjszakát a kórházban kellett töltenie a háromszoros Forma–1-es világbajnok Nelson Piquet-nek, miután elkapta a koronavírust. A brazilt már hazaengedték.

Motor Racing - GP3 Series - Sunday - Silverstone, England Nelson Piquet (jobbra) Jean Alesivel (Fotó: XPB)
A brazil Diario Motorsport című oldal számolt be arról, hogy korábbi F1-es világbajnokuk, Nelson Piquet is elkapta a koronavírust. A 68 esztendős exversenyző a múlt héten érezte magán a betegség enyhe tüneteit, köhögött, valamint fájt a szeme.

Mivel korából adódóan és 2013-as szívműtétje miatt is a kockázati csoportba tartozik, megfigyelésre vonult be a kórházba, ahol két éjszakát töltött. E hírt az UOL Esporte, valamint Ricardo Constantino, egy helyi motorsportszervezetnek (melynek Piquet a tiszteletbeli elnöke) vezetője is megerősítette.

Constantino beszámolója szerint a Brabham és a Williams csapatával összesen három bajnoki címet nyerő Piquet a múlt hét végén saját autójával ment egy Sao Pauló-i kórházba, ahol alaposan kivizsgálták, és megállapították, hogy állapota nem súlyos. Csak megfigyelésre tartották bent, azóta már haza is engedték, otthonában gyógyulhat tovább.