Musorujsag
Élő Eredmények

Magnussent bosszantja, hogy beszólására még most is emlékeznek

Magnussent bosszantja, hogy beszólására még most is emlékeznek

Autosport
Kevin Magnussent már a „balhé” után is idegesítette a 2017-es Magyar Nagyíjat követő, Nico Hülkenberggel vívott szócsata, most pedig bosszankodva gondol arra, hogy egyesek számára többnyire emiatt marad emlékezetes F1-es szereplése.

Noha korát tekintve 2020 végén sem tartozott a mezőny idősebb tagjai közé, Magnussen a szezonzáró után elbúcsúzott az F1-től, érzése szerint ugyanis már nem lesz számára visszaút a királykategóriába. Hatéves pályafutását tehát ő maga lezártnak tekinti, annak összegzésekor pedig többször elmondta, bár nagy céljait nem valósította meg, örül, hogy bekerült a mezőnybe.

Ami „örökségét” illeti, sokan feltehetően agresszív manőverei, őszinte és sokszor nyers megjegyzései miatt emlékeznek majd rá. Például a 2017-es Magyar Nagydíj utáni szócsatájára Nico Hülkenberggel, aki kemény manőverei kapcsán a mezőny legsportszerűtlenebb pilótájának nevezte.

Magnussen akkori válasza sem volt kedves: „Sz*** le, kedves” – vágott vissza ellenfelének. Ezen megjegyzését aztán fölkapta a sajtó, a szócsata pedig sokáig téma volt az F1-en belül. Ennek kapcsán a dán most elmondta, bár örül, hogy nem rejtette véka alá véleményét, meg tudta őrizni őszinteségét, vagyis hű maradt önmagához, nem érti, miért egy-egy megjegyzés alapját ítélték meg.

Kevin Magnussen (Fotó: Haas/LAT Photo)

Kiemelte, az, hogy a magyarországi beszólás miatt emlékeznek rá, egyre bosszantóbbá vált számára. És most sem örülne, ha csak ez maradna meg róla a szurkolók emlékezetében. „Ez a Hülkenberggel kapcsolatos dolog rág ragadt, és szinte már idegesítő erről beszélni” – nyilatkozta.

„Vannak más dolgok, azokra fogok emlékezni. Ez elég nagy figyelmet kapott, de nem olyasmi, amire majd emlékezni fogok az F1-es pályafutásomból. Az emberek többsége általában egy eseményre figyel, és ragaszkodik is a kialakult képhez. Például ez a dolog köztem és Nico között. Sosem gondolok rá, mégis rám ragadt. Négy éve történt, de még mindig kérdezgetnek róla. Miért emlékeznek erre az emberek? Nehezen értem. Én szívesebben emlékszem a pályán történtekre” – emelte ki.

Újra elmondta, bár nem nyert futamokat és nem harcolt bajnoki címekért, élvezte F1-es pályafutását, de annyira azért ő is versengő szellem, hogy a legjobban első versenyét élvezte, ami után dobogóra állhatott. Nem meglepő tehát, hogy a legszebb élménye is ez marad. „Ekkor vált valóra az álmom. Az eső futamot sosem felejtem. Az egész hétvége megmarad. Dobogóra is állhattam. Csak attól tartottam, egy álom az egész, és majd felébredek. Annyira szürreális volt megtapasztalni azt, amiről egész gyermekkoromban álmodtam” – fogalmazott.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB)
Borítókép: Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

További tartalmak