Norris Sainzról: Köztünk is voltak feszültségek, de tökéletes páros voltunk

Lando Norris úgy érzi, a házon belüli rivalizálás és a barátság tökéletes kombinációjának köszönhetően alkotott remek párost a McLarentől távozó Carlos Sainzcal, aki két évig volt a csapattársa a brit alakulatnál.

XPB_1075436_HiRes Carlos Sainz és Lando Norris (Fotó: XPB)
Norris 2019-ben kezdte F1-es pályafutását, amikor Sainz épp új fejezetét kezdte saját karrierjének: a Renault-nál töltött időszak után a McLaren versenyzője lett. A fiatal brit mellett két évet töltött, ezek a szezonok pedig a csapat folyamatos fejlődéséről szóltak, kettősük pedig sokszor került a figyelem középpontjába: szerencsére nem a balhék, hanem jó viszonyuk miatt.

Erről mindketten sokan beszéltek az elmúlt években, és most, hogy Sainz távozik a csapattól, szintén sok szó esett párosukról. A spanyol elmondta, örül, hogy jól együtt tudott működni Norrisszal, aki szintén elismerően nyilatkozott őróla.

„A csapattársak között mindig van valamiféle feszültség” – kezdte. „Még akkor is, ha valaki azt mondja, nincs. Még akkor is van. Talán néha megpróbálod rejtegetni ezt. Volt néha feszültség köztem és Carlos között is. Bár úgy tűnhetett, mindig boldogok vagyunk, és mindig jól kijöttünk egymással, volt, hogy mi is utáltuk egymást.”

Lando Norris (Fotó: XPB)Az ember nem akar engedni a csapattársának, nem akar rossznak tűnni mellette. Az utolsó ember, akitől ki akarsz kapni, az a csapattársad. Még ha mosolyt is öltesz, belül van, hogy utálod őket, mert gyorsak, vagy olyan dolgokat csinálnak, amiket te nehéznek érzel, vagy épp nem tudsz azon a szinten teljesíteni, mint ők” – magyarázta a brit, aki két közös szezonjuk alatt folyamatosan szoros csatát vívott a spanyollal az időmérőkön és a versenyeken is.

Kiemelte, az, hogy folyamatosan le akarták győzni egymást komoly motiváció volt számukra, ezzel pedig a McLaren is jobb csapat lett, miközben partnerségük ideálissá fejlődött. „Mielőtt csapattársak lettünk sosem beszéltem Carlosszal. Nem ismertem őt, nem tudtam, milyen ember. Végül jól kijöttünk egymással a pályán kívül, a pályán pedig keményen küzdöttünk. Jó társak voltunk.”

„Szerettük volna előre lendíteni a csapatot, szerettünk volna futamokat nyerni. Harmonikusan együtt tudtunk működni, de versengtünk is egymással. Minden szempontból jól dolgoztunk együtt. Csapattársakként és versenyzőkként is. Azt hiszem, tökéletes kombinációját alkottuk ennek” – zárta gondolatát.

Carlos Sainz Lando Norristól sisakcserével köszönt el (Fotó: McLaren)