Musorujsag
Élő Eredmények

Verstappen már nyugodtabban viszonyul a koronavírushoz

Verstappen már nyugodtabban viszonyul a koronavírushoz

F1, Servus TV
Max Verstappen elismerte, a járvány kezdetén valóban aggódott, hogy ő is elkapja a koronavírust. Ma már nyugodtabban viszonyul a járványhoz, az otthonmaradás pedig nincs ellenére.

Charles Leclerc csütörtökön jelentette be, hogy ő is elkapta a koronavírust. Sergio Pérez, Lance Stroll, Lewis Hamilton és a bajnokság lezárultát követően megfertőződött Lando Norris után ő lett az ötödik F1-es versenyző, akit utolért a világjárványt okozó betegség. Ezzel már a mezőny negyede átesett a fertőzésen. A Ferrari versenyzőjéről az nem derült ki, hol és hogyan kaphatta el a betegséget, csupán annyi tudható, hogy nemrég Dubaiban nyaralt, ahol pár hete Norris is megfertőződött.

Utóbbi két versenyző esetében a megbetegedésnek már nincs akkora jelentősége, mint futamokat kihagyó kollégáiknál, hiszen jelenleg éppen a szabadságukat töltik, és csak enyhe tünetekről számoltak be, amik legfeljebb a fizikai felkészülésükben jelent némi visszaesést. A versenyzők a holt idényben vélhetően kicsit lazábban is viszonyulnak az óvintézkedésekhez, mint a szezon alatt.

Max Verstappenről a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko múlt tavasszal, a világjárvány kezdetén még azt nyilatkozta, valósággal retteg attól, hogy megbetegszik és hogy ez hatással lesz a szezonja végkimenetelére. A holland már a múlt év végén elismerte, valóban voltak félelmei, ám ezek idővel elmúltak. „Inkább úgy március táján volt ez a helyzet. Később már nem gondoltam erre, ha megtörténik, hát megtörténik. Természetesen nem lett volna jó, de változtatni úgysem lehetne rajta” – mondta a Servus TV-nek még karácsony előtt.

A Red Bull versenyzője utazni sem félt az ünnepek alatt, az új évet például új kedvese, Kelly Piquet (Danyiil Kvjat korábbi barátnője, a háromszoros világbajnok Nelson Piquet lánya) és pár barát társaságában Brazíliában töltötte. Azóta visszatért Európába, ám elmondása szerint már nem tart úgy a betegségtől.

Fotó: Max Verstappen/Instagram

„Sok mindent online oldok meg, és még így is jól szórakozom. Még így is jó évem volt. A barátaimat is sokszor tesztelték. Ha elkapom, hát elkapom. A fiatalabbak a jelek szerint jobban boldogulnak a betegséggel. Szó nincs arról, hogy várom a COVID-ot, de nagyon nyugodt vagyok” – nyilatkozta a sajtónak.

Verstappent a többi F1-es szereplőhöz hasonlóan 2020-ban a szezon során hetente három alkalommal tesztelték, és a bajnokság alatt vagy 50 tesztnek vetette alá magát. A csapatok ezekben a hónapokban is nagy gondot fordítanak alkalmazottaik ellenőrzésére, és Verstappen is igyekszik odafigyelni magára. „Természetesen vigyázol, óvatos vagy. De az életben nem lehet mindent irányítani. Egy kicsit kevesebbszer látogatom meg a családomat, de erre ott van a FaceTime. Sokféle technológia áll rendelkezésre ahhoz, hogy beszélgessünk, szóval számomra ez egyáltalán nem okoz problémát.”

„De ez attól is függ, mi érdekel. Aki szeret odakint lenni, valamint szeret minden nap emberekkel találkozni, annak a lezárások időszaka nyilván nehéz. Én örömmel maradok otthon, lazulok, mert úgyis annyit utazgatok. Szóval számomra a lezárás nem olyan rossz. Nekem tetszik, hogy ilyen sokat lehetek otthon. Van módom egy kicsit fölfedezni a lakásomat!” – találta meg a helyzet jó oldalát a Monacóban élő holland.

Borítókép: Max Verstappen Kelly Piquet-vel és a barátokkal (Fotó: Kelly Piquet/Instagram)

További tartalmak