Musorujsag
Élő Eredmények

Kiesnek az utcai futamok? - már jött is reakció a hírre

Kiesnek az utcai futamok? - már jött is reakció a hírre

RaceFans
Gondot okozhatnak a városi pályán a hosszas előkészületek...

Az Ausztrál Nagydíj elhalasztása és a Kínai Nagydíj kiesése után újabb versenynaptárt érintő hírek érkeztek, miszerint az utcai pályák idén is törlésre kerülhetnek. Az ok nagyon egyszerű, ezek azok a pályák, melyeken már jóval a verseny megrendezése előtt rengeteg tennivaló van, ami a vírushelyzet kellős közepén nem igazán kompatibilis annak kezelésének törekvéseivel. De a befektetett munka is kárba veszhet egy hirtelen jött új rendelet miatt.

Monaco, Baku, Szingapúr…, több pálya is áldozatul eshet, de sajtóértesülések szerint már mindegyikre van is alternatíva, visszatérne a török pálya, Mugello is a naptárba kerülne és a Nürburgringre is ellátogathatna az F1-es mezőny.

2020-ban Mugello is bekerült a Forma-1-es naptárba – Moy / XPB Images

A RaceFans.net azonban a felreppent sajtóhír kapcsán egy rövid bejegyzést tett közzé, mely szerint egy bennfentes F1-es szóvivő azt nyilatkozta nekik: „A 2021-es naptár módosított változatát már közöltük és újabb változtatásokra nem készülünk! Azok a hírek, melyek szerint törölnénk a városi pályák versenyeit, abszolút tévesek.

További tartalmak