Musorujsag
Élő Eredmények

Monaco is az eredeti időponttal tervez

Monaco is az eredeti időponttal tervez

ACM
Miután fölmerült, hogy a világjárvány miatt csúsztatni, vagy akár törölni kell a viadalt, a Monacói Nagydíj szervezői jelezték, továbbra is úgy készülnek, Forma–1-es versenyüket az eredeti időpontban rendezik meg.

Akárcsak 2020-ban, idén is történtek már változtatások a Forma–1-es versenynaptárban a koronavírus világjárvány miatt, a múlt héten pedig fölmerült, további változtatások jönnek: mivel a város helyszínek a hosszabb, több emberi erőforrás igénylő felkészülés miatt nehezebb helyzetben vannak, a monacói, a bakui és a kanadai verseny is elmaradhat.

Ezt követően az F1 rövid közleményben jelezte, nincs tervben a városi futamok halasztása, majd a szervezők is leszögezték, eredeti időpontjukban szeretnék megtartani versenyüket. A monacóiak azt is, hogy az F1-es mellett Forma–E versenyüket, és a történelmi autókkal futó viadalt is.

Fotó: XPB

Az utóbbi esemény április 23-án venné kezdetét, tehát a pálya előkészítési munkálatainak már februárban neki kell kezdeniük – ezeket nehezíthetik az országban érvényben lévő szigorú egészségügyi korlátozások. Az ACM (az események szervezéséért felelős monacói autóklub) viszont leszögezte, nem terveznek változtatni.

Az egyes weboldalakon és a közösségi médiában terjedő híresztelések ellenére az ACM megerősíti, hogy a Monacói Nagydíj a tervezett időpontban, május 20-23 között zajlik majd” – írta az autóklub hivatalos Twitter-oldalán.

A híresztelések kapcsán korábban a bakui szervezők is jelezték, az Azeri Nagydíjat eredeti időpontjában tervezik megrendezni (június 4-5-6), sőt, egyelőre még abban is bíznak, hogy a vírushelyzet addigra lehetővé teszi, hogy a versenyhétvégét nézők előtt bonyolítsák le, de elhintették, természetesen több eshetőségre is készülnek.

Lando Norris (Fotó: XPB)
Borítókép: Monacói Nagydíj (Fotó: EPA/Valdrin Xhemaj)

További tartalmak