Musorujsag
Élő Eredmények

Online játékkal jelentkezett a karanténból a koronavírusos Leclerc

Online játékkal jelentkezett a karanténból a koronavírusos Leclerc

Twitch
Nem döntötte le a lábáról a koronavírus Charles Leclerc-t, aki a hétvégén a karanténból közvetítette élő játékát, miközben jelezte, az F1 előszezoni szimulátorbajnokságában is részt venne.

Charles Leclerc a múlt csütörtökön jelentette be, hogy pozitív lett a koronavírustesztje. Ő lett az ötödik F1-es versenyző, aki elkapta a betegségét, Lando Norris után a második, aki szezonon kívül lett beteg. A monacói a hercegség szabályait betartva házi karanténba vonult, és csak enyhe tünetekről számolt be.

Hogy nincs rosszul, arról követői a hétvégén a saját szemükkel is meggyőződhettek. A Ferrari versenyzője a magának a tavalyi kényszerszünet szimulátorozós időszakában fölfedezett Twitchen jelentkezett be élőben, hogy közvetítse Call of Duty játékát. A virtuális lövöldözés közben mindenkit megnyugtatott, jól van. „Jól vagyok. Csak kicsit fájt a fejem, és egy kicsit fáradt vagyok, de már jobban érzem magam. Amúgy rendben vagyok” – mondta.

Hogy egy F1-es versenyző számítógépes játszadozással jelentkezik be, az tipikusan újkori jelenségnek számít. A most betegsége miatt karanténban lévő Leclerc-t ez a világ még tavaly tavasszal, a járvány miatti korlátozások idején szippantotta be, amikor az F1 elindította a Virtuális Nagydíj szimulátoros sorozatot, melybe több társával ő is bekapcsolódott. Később Lando Norrisszall, George Russell-lel és Alexander Albonnal állandó játékostársak és közvetítők lettek (az F1-es sorozaton kívül is).

Az F1 a múlt héten jelentette be, hogy idén is indít hasonló szériát még a téli tesztek előtt, és Leclerc most jelezte, ő készen áll részt venni a három hétvégésre tervezett bajnokságban, mégpedig megszokott társaival. „Az F1 jelezte, hogy megint lesz Virtuális Nagydíj. Én már kértem is a Twitch-kvartettünket, hogy megint csináljuk együtt. George már válaszolt is, és biztosra veszem, hogy vállalja. Nem száz százalék még, de szerintem készen áll rá. Alex még nem válaszolt” – mondta Russellről és Albonról.

Borítókép: Fotó: Twitch

További tartalmak