Elsőre nem merte elhinni Sainz, hogy a Ferrari őt akarja

Eleinte el sem merte hinni Carlos Sainz, hogy a Ferrari tényleg őt akarja. Aláírásuk után aztán úgy érzi, jól kezelte az előállt új helyzetet.

Carlos Sainz (Fotó: Ferrari) Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)
A Ferrari tavaly májusban, még a bajnokság rajtja előtt jelentette be, hogy nem hosszabbít szerződést Sebastian Vettellel, rá két napra pedig megerősítette, hogy Carlos Sainz váltja a négyszeres világbajnokot. A spanyol korábban elárulta, már 2019 végén kapcsolatba lépett vele a maranellói istálló, igazán komolyra viszont a világjárvány miatti kényszerszünet idején, 2020 tavaszán fordult az ügyük.

Sainz elismerte, elsőre nem akarta belelovalni magát, hogy a vörösök versenyzőjévé válhat. „Amikor először kapcsolatba léptünk, képzelhetik, úgy álltam hozzá, hogy próbáltam nem elhinni. Azt gondolod, biztosan minden versenyzővel beszélnek. Szóval próbáltam higgadt maradni és a jelenre koncentrálni. De a kényszerszünet idején semmit sem tudtam csinálni. nem igazán volt min gondolkodni, szóval egyre inkább elkezdett érdekelni, egyre inkább hajlottam rá. Aztán hirtelen minden kezdett összeállni, nagyon gyorsan” – mesélte a McLarentől érkező spanyol az Autosportnak.

Sainz helyzete aztán alaposan megváltozott: a figyelem középpontjába került. A hirtelen jött nagy figyelmet érzése szerint jól kezelte. „Amikor aláírsz a Ferrarival, tudod, hogy nagy médiafigyelem fog rád irányulni. Éppen a leállás közepén voltunk, és tudtam, hogy Ausztriába érkezve sok kérdést fognak föltenni. Ez az az időszak, amikor érzed, mekkora figyelmet fogsz kapni a médiától, különösen Spanyolországban. Szerintem nem sokan számítottak rá Spanyolországban, hogy Carlos Sainz a Ferrari versenyzője lesz. Legalábbis egy-két éve biztosan nem. Szóval ez elég nagy hír volt akkor. De nagyon gyorsan le is futott. Sikerült elérnünk a McLarennel, hogy ne legyen túl nagy a felhajtás, és csak a jelenre összpontosítsunk.”

Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)

Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)„Nem akartunk sztorikat generálni, csak a nagyon fontos előttünk álló évre akartunk figyelni, és ez igazán jól is ment szerintem. A McLarennel mindvégig nagyon nyitott és nyugodt maradt a viszonyom. Szóval nem igazán éreztem nagy nyomást vagy terhet magamon” – mesélte Sainz.

A teher viszont csak most válik igazán komollyá. Sainz a múlt héten már Maranellóban dolgozott, szimulátorozott, az új mérnökeivel egyeztetett. Miután csupán másfél napja lesz ismerkedni az új 2021-es autóval az előszezoni teszten, próbálja a legtöbbet kihozni az addig hátralévő időszakból. Sainz várhatóan már a következő hetekben megejtheti első tesztjét a Ferrarival. A tervek szerint egy 2018-as autót fog vezetni Fioranóban.