Megérkzett a Red Bull gyárába Pérez (videóval)

Miközben a mexikói először látogatott el új csapatához, főnöke, Christian Horner elmesélte, neki már az F1-be érkezése előtt szemet szúrt Sergio Pérez szívóssága.

Pérez besétál a Red Bullhoz Fotó: Red Bull
Kedden sor került a 2021-re szerződtetett Sergio Pérez első gyárlátogatására a Red Bullnál. A csapat egyelőre csak pár rövid videóval jelezte, hogy a mexikói Milton Keynesben tartózkodik. Ezzel kezdetét veszi az utazás, amire Pérez már oly régóta vár: egy élcsapatnál bizonyíthatja, hogy az elmúlt években méltatlanul kerülte el a legjobb gárdák figyelmét.


Az első győzelmét tavaly Bahreinben, a 190. versenyén megszerző Pérez számára a kezdeti F1-es sikerei (dobogós helyezések a Sauberrel) és az éppen abban az évben hanyatlásnak indult McLarentől kapott ki nem használt lehetőség után már úgy tűnt, talán örökre megragad a középmezőnyben. Ő maga is lemondott már arról, hogy egy topcsapathoz kerüljön, ám 2020-ban a Racing Pointtól történt váratlan kirúgása mégis elhozta számára a még váratlanabb esélyt, ami bizonyította, megérte kitartónak lennie és továbbra is keményen próbálkoznia.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner számára nem ismeretlen Pérez. Mielőtt a mexikói bemutatkozott volna az F1-ben, a 2009-es első GP2-es szezonját az Arden-csapattal teljesítette, amely akkoriban Horner tulajdonában volt. „Jól emlékszem a Forma–3-as szezonjára. Checo nagyszerű munkát végzett, és nyert pár versenyt, beleértve a monzait is. Mindig meggyőző volt, és szorosan együttműködött Adrian Fernandezzel, valamint Carlos Slimmel. Az első GP2-es évében mindig jobb volt a versenyeken, mint az időmérőkön. Eltökélte, hogy soha nem adja föl” – mesélte a brit csapatfőnök az erős mexikói szponzorok által is segített versenyzőről a Racing News 365 című portálnak.

„Sergio olyan volt, mint egy kutya a szájában lévő csonttal. Szerintem ez vált a jelképévé a versenyzésben, és ezért sem véletlen, hogy annyi dobogós helyezést ért el közepes autókba ülve, amelyekkel valójában nem kellett volna dobogósnak lennie. Mindig elszánt a versenyeken, a gumikezelése pedig nagyon jó. Sergio most a pályafutásának azon szakaszában jár, amikor már sokoldalú és kiforrott versenyzőnek számít.”

Helmut Marko, Sergio Pérez és Christian Horner (Fotó: Sergio Pérez/Twitter)

Helmut Marko, Sergio Pérez és Christian Horner (Fotó: Sergio Pérez/Twitter)A csapatfőnök ennélfogva biztosra veszi, hogy Max Verstappen 2021-ben erősebb csapattárssal küzdhet, mint az elmúlt két idényben. „Checo nagyon tapasztalt, már tíz éve versenyez a Forma–1-ben. A teljesítménye a múlt szezonban nagyszerű volt, és a versenyeken nagyon-nagyon jó. Szerintem jobban megszorongatja majd Maxot, mint Albon tavaly. Remélhetőleg együtt erősebbek leszünk ezzel a Mercedes elleni küzdelemben.”

Miközben Mexikó már lázban ég attól, hogy versenyzője egy élcsapat tagja lett, Horner hangsúlyozta, sem ez, sem Pérez erős szponzori háttere nem játszott szerepet abban, hogy őt választották. „A Red Bull nem függ ettől. De Pérez népszerűsége Latin-Amerikában és Mexikóban téma lesz a következő hónapokban” – állapította meg, elismerve, hogy amióta kiderült Pérez érkezése, mexikói üzletemberek nagy számban vásároltak VIP-jegyeket a Red Bullhoz, és a közösségi oldalaik látogatottsága is megnőtt a régióban. „Akkora érdeklődést, mint amit a bejelentéskor tapasztaltunk, még  nem láttunk a Red Bullnál. Nagyszerű, hogy az F1 ennyire népszerű arra, és a közösségi oldalunk forgalma is elképesztő növekedésnek indult Latin-Amerikában, ami jó a Forma–1-nek.”