Musorujsag
Élő Eredmények

A jövő héten tesztel először a Ferrarival Sainz

A jövő héten tesztel először a Ferrarival Sainz

BBC
Sajtóhírek szerint a jövő héten kerül sor Carlos Sainz első F1-es tesztjére a Ferrarival.

Nincsenek könnyű helyzetben idén a csapatot váltó, visszatérő vagy most debütáló versenyzők az F1-ben. Miközben a sportág történetében először tiltják az összes istállót számára, hogy teljesen új autót építsenek, az ebből következő folytonosság előnyeit az új helyen munkába állók nem fogják tudni kiélvezni, ellenben nyögik majd az ezzel járó tesztkorlátozások negatív hatását.

A McLarentől a Ferrarihoz szerződött Carlos Sainz már a múlt szezon végén sokat panaszkodott amiatt, hogy a világjárvány miatti megszorítások következtében mindössze három tesztnapból fog állni a felkészülés, és neki csupán másfél nap jut arra, hogy megismerkedjen új autójával és csapatával.

Hogy némiképp enyhítsen ezen a szorításon, a Ferrari már tavaly eldöntötte, hogy egy régebbi F1-es autóval külön tesztet biztosít Sainznak, aki így legalább az alapvető feltételekkel elkezdheti az ismerkedést. A spanyol a múlt héten járt először úgy Maranellóban, hogy nem csupán beköszönt, hanem érdemi munkát is végzett. Gyárlátogatása során egyeztetett a mérnökökkel, szimulátorozott, és már készült az első éles bevetésére, amire a hírek szerint nem is kell már sokat várnia.

Sebastian Vettel a 2018-as Ferrarival (Fotó: XPB)

A BBC szakírója, Andrew Benson arról számolt be, hogy a Ferrari a jövő héten Fioranóban ülteti először F1-es autóba Sainzot. Sebastian Vettelék 2018-as SF71H nevű modelljével fog körözni. Hogy pontosan melyik napon, azt a csapat egyelőre még nem döntötte el.

A csapatok a szabályok értelmében az előszezoni teszteken kívül csak filmes napokon használhatják az éppen aktuális autójukat, korlátlan számú kilométert kétéves, vagy annál régebbi F1-es masinákkal teljesíthetnek, bemutatógumikon. Sainzéknak elméletileg a 2019-es Ferrari használatára is lehetőségük lenne, ám úgy fest, a csapat az eggyel korábbi évjáratú négykerekűt biztosítja új versenyzője számára.

Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)

További tartalmak