Musorujsag
Élő Eredmények

Letelt a karantén, hazautazhat a koronavírust elkapó Norris

Letelt a karantén, hazautazhat a koronavírust elkapó Norris

Formula1.com, Racefans
Letelt a karanténkötelezettsége, Lando Norris hazautazhat Dubaiból. A McLaren versenyzője már jól van a koronavírus-fertőzése után, de Angliában újabb elkülönülés vár rá.

A harmadik F1-es szezonját kezdő brit tehetség még január 5-én jelentette be, hogy dubai nyaralása alatt pozitív lett a koronavírus-tesztje. Azok után végezték el nála a próbát, hogy elveszítette az ízlelését és a szaglását. Miután a helyi szabályok 14 napos karanténra kötelezik a vírust elkapókat, Lando Norrisnak az elmúlt két hetet a hotelszobájában kellett töltenie.

A McLaren versenyzőjének hétfőn lejárt a karanténidőszaka, és csapatának szóvivője szerda este a Forma–1 hivatalos honlapjának megerősítette, Norris már jobban érzi magát, tünetmentes, napokon belül hazautazik Angliába.

Ahhoz, hogy be is engedjék, a brit kormány előírásának megfelelően negatív teszteredményt kell felmutatnia. Miután hazatért, a brit előírásoknak megfelelően ismét elkülönítés vár a versenyzőre. Profi sportolóként ugyanakkor módjában áll majd ellátogatni a wokingi gyárba, olyan munkavégzés céljából, amit csak helyben lehet megtenni. Az F1 oldala szerint csak szükség esetén fog a központba menni, mivel a McLaren eleve igyekszik csökkenteni a látogatások számát, az edzésre pedig elkülönített módon biztosít számára lehetőséget.

Norris a negyedik F1-es versenyző volt, aki elkapta a koronavírust, de az első, aki már szezonon kívül lett beteg. Azóta a ferraris Charles Leclerc-ről is kiderült, hogy megfertőződött. Az erről múlt héten bejelentést tevő kétszeres futamgyőztes a monacói otthonában vonult karanténba, és elmondása szerint nem voltak komolyabb tünetei a fejfájáson és a fáradtságon kívül.

Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak