Musorujsag
Élő Eredmények

Nem mondta el Hamilton az F1 elnökének, aláír-e a Mercedesszel

Nem mondta el Hamilton az F1 elnökének, aláír-e a Mercedesszel

Sky
A Forma–1 új elnöke decemberben beszélgetett Lewis Hamiltonnal, de ebből nem derült ki számára, hogy a brit alá fogja-e írni az új szerződését a Mercedesszel.

Bő két hónap választ csak el minket a Forma–1-es szezon rajtjától, ám a címvédő Lewis Hamilton körül még mindig bizonytalanságok vannak. A brit versenyző továbbra sem állapodott meg a Mercedesszel a közös folytatásról, és bár a felek állítják, nem férhet kétség a hosszabbításhoz, mégis vannak, akik szerint lehet esély Hamilton váratlan kihátrálására.

Bár nehéz elképzelni, hogy Hamilton a rekordot jelentő nyolcadik bajnoki cím kapujában, egy ilyen nyerő széria közepén nemet mondjon a Mercedesnek, a helyzet kétségkívül szokatlan, és azt sugallja, hogy a felek eltérő állásponton vannak.

Az olasz Sky televízió a Forma–1 új elnökét, a csapatfőnökként korábban a Ferrarit irányító Stefano Domenicalit is kérdezte Hamilton szerződéshosszabbításának furcsa halogatásáról. „Beszéltem Lewisszal karácsony táján. Folyik a felkészülése. Ugyanakkor nem mondta meg nekem, hogy alá fogja-e írni az új szerződését a Mercedesszel, vagy sem” – nyilatkozta.

Stefano Domenicali (Fotó: XPB)

A szakember nem látja okát annak, hogy a versenyző váratlanul hátat fordítson az F1-nek, de csak bízik abban, hogy nem is teszi meg. „Nagy lehetőség áll előtte, és nem csak sportszempontból. A számok alapján ő lehet a világ legjobbja, és emellett lehetősége van arra is, hogy a sporton túlmutató szerepet játsszon. Bajnoknak lenni egy dolog, de más dimenzióban is szerepet vállalni egy másik. Meggyőződésem – és remélem, hogy így lesz –, hogy az érintett felek hamarosan mindent tisztázni tudnak.”

A hírek szerint a fő akadályt az jelenti, hogy a Mercedes lényegesen kevesebb pénzt fizetne, mint amennyit a bajnok a szolgálataiért kérne a következő időszakra. Találgatások szerint a márka annak lebegtetésével próbálja erősíteni a tárgyalási pozícióját, hogy szükség esetén be tudja vetni George Russellt, aki a múlt évi beugrásával bizonyította, a megfelelő autóval képes a győzelmekért harcolni.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak