Musorujsag
Élő Eredmények

Nem vár „semmi rendkívülit” Vetteltől az új csapattársa

Nem vár „semmi rendkívülit” Vetteltől az új csapattársa

Motorsport-Magazin, Speedweek
Lance Stroll nem tartja csodatévőnek Sebastian Vettelt, és óva int a túlzott lelkesedéstől az Aston Martin gyors felemelkedése kapcsán.

Nagy átalakulás zajlik éppen az idén Aston Martin névre váltó egykori Racing Point-csapatnál. Lawrence Stroll komoly pénzeket pumpál a gárdába, jövőbeli győzelmekről, élcsapattá válásról beszél. Szándékainak komolyságát azzal is jelezte, hogy szerződtette a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt, aki tapasztalatával és tudásával a vezetőség szerint segíthet szintet lépni a csapatnak, győztes mentalitásával friss lendületet ad majd neki.

Új csapattársa, Lance Stroll az apjánál és csapatfőnökénél visszafogottabban nyilatkozik a német érkezéséről. A francia Auto Hebdónak kijelentette: „Ő nagyon tapasztalt, és tudja, mire van szüksége egy csapatnak ahhoz, hogy sikeres legyen. De személy szerint nem várok tőle semmi rendkívülit.”

A kanadai ezzel csak azt jelezte, hogy nem tartja csodatévőnek a németet, szerinte csapatuk csak miatta nem fog egyből az élmezőnybe kerülni. Noha Racing Pointként tavaly a konstruktőri bajnokság negyedik helyén zártak, és jobb helyzetkihasználással a harmadik legjobbak is lehettek volna, Stroll amondó, hiba lenne túl sokat várni tőlük Aston Martinként, egy világbajnokkal a fedélzeten.

„Azzal, hogy komolyabb források állnak a rendelkezésünkre, és hogy Aston Martin a nevünk, még nem változik a csapatunk DNS-e. Idén nem lehet majd minket igazi nagy csapatnak nevezni. Az egy dolog, hogy rendelkezésedre áll minden összetevő, de egy másik dolog kihasználni azt.”

Lance Stroll (Fotó: Aston Martin)

Stroll ezzel főnöke, Otmar Szafnauer korábbi kijelentését helyezte más fénytörésbe. Az amerikai egy interjúban megállapította: „Az új névvel, az elkötelezett részvényesekkel, a befektetésekkel és egy tapasztalt csapattal véleményem szerint minden összetevő adott ahhoz, hogy több dobogós helyezést, remélhetőleg győzelmeket is szerezzünk.”

Ifjabb Stroll szering a felemelkedésükre az igazán nagy esélyt a 2022-es szabályváltozások kínálják majd. „Az aerodinamikai változások meghatározóbbak lesznek, mint amilyennek tűnik. Ez mindenki számára új kihívás lesz, és tudom, hogy mi mire vagyunk képesek.”

Lance Stroll (Fotó: XPB) Lance Stroll (Fotó: XPB)

Hogy mire képes Stroll, az Vettel mellett viszont már 2021-ben meg fog mutatkozni. A kanadainak 2020-ban felemás szezonja volt. Főnöke szerint a legerősebb idényét futotta az F1-ben, az eredmények terén viszont így is elmaradt a csapat pontjainak többségét szerző Sergio Péreztől.

Az ötödik idényére készülő versenyző úgy érzi, szépen fejlődött. Teljesítményét még korábbi legfőbb kritikusa, a szintén kanadai Jacques Villeneuve is elismerte a törökországi pole-ja és sokáig őrzött vezető pozíciója után. „Tényleg ezt mondta?” – lepődött meg Stroll, amikor szembesítették az 1997-es bajnok szavaival. „Nem is tudtam erről. Nos, ha Jacques így gondolja, akkor biztosan igaz is” – tette hozzá mosolyogva. „Én a múlt évben is folytattam a kemény munkát, és ha valaki úgy véli, hogy jól teljesítettem, az annál jobb.”

Borítókép: Lance Stroll (Fotó: XPB)

További tartalmak