Leclerc több mint 100 köre után ma Sainz debütál a Ferrarival

Több mint 100 kört teljesített évindító tesztjén Charles Leclerc a Ferrarival. Új csapattársa, Carlos Sainz már a vörösök egyenruhájában figyelte őt a pálya szélén.

20020-f1-fda-test-fiorano-day-2 Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)
A mezőnyből sokaknak még mindig nagyjából két hónapot kell várniuk arra, hogy először F1-es autóba üljenek 2021-ben, a Ferrari versenyzői viszont szerencsésebb helyzetben vannak. Az olasz istálló erre a hétre ötnapos tesztet szervezett saját pályáján, Fioranóban, melyen hét versenyző, köztük az aktív mezőny három tagja a 2018-as masinájukat vezetheti.

A mostani teszt talán Carlos Sainz számára a legmeghatározóbb, hiszen ez lesz az érkezése óta első alkalom, hogy Ferrarit vezethet. A spanyol már hétfő óta Maranellóban tartózkodik, és szerdán ül először volán mögé. Kedden még új csapattársa, Charles Leclerc körözését figyelhette a pálya széléről – már csapata egyenruháját viselte.

Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)

Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)Leclerc 44 nappal az abu-dzabi évzáró után ült újra F1-es autóba, és mindössze 12 nappal azután, hogy bejelentette, ő is elkapta a koronavírust. Már reggel, fél 10 táján pályára vitte az SF71H-t, amellyel a nap folyamán több mint 100 kört teljesített. Többek között rajtokat is gyakorolt, valamint már előkészült a március 12-e és 14-e között rendezendő bahreini előszezoni tesztre.

Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)

Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)„Nagyszerű érzés volt visszaülni az autóba, valójában elképesztő volt! Jó volt újra látni a szerelőket, felölteni a versenyoverallt, végigcsinálni a szokásos bemelegítésemet, fölvenni a sisakot és beülni az autóba, majd rányomni az indítógombra. Egy Ferrari-motor hangja mindig varázslat” – nyilatkozta a kétszeres futamgyőztes.

„A nap egyszerűen tökéletes volt. Minden tervezett munkát elvégeztünk. Igazán jól éreztem magam. Most átadom a volánt Carlosnak, és sok szerencsét kívánok neki!”

Sainz szerdán egész nap tesztelhet a 2018-as Ferrarival, és még csütörtök délelőtt is megtehet pár kört, mielőtt továbbadja a stafétát a Haasszal idén debütáló Mick Schumachernek.

Képgaléria:

Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)