Musorujsag
Élő Eredmények

Leclerc nem ad tanácsokat Sainznak

Leclerc nem ad tanácsokat Sainznak

GMM
A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc nem akar tanácsokat adni új márkatársának, Carlos Saiznak, mondván, a spanyol nagyon jól tudja, és eddig is nagyon jól tudta, mit kell tennie, hiszen eljutott a királykategóriáig, és bekerült az egyik élcsapatba.

A 2021-es mezőny egyik legizgalmasabb pilótapárosa minden bizonnyal a Ferrarié lesz, a csapattal már bizonyító Charles Leclerc mellé a még mindig fiatal és sikeréhes, de már rutinos Carlos Sainz érkezik majd. Noha F1-es pályafutást tekintve a spanyol a tapasztaltabb, a Ferrarin belül ő lesz a zöldfülű, Leclerc pedig a tapasztalt fél.

Bár lenne mit átadni, Leclerc ezzel kapcsolatban megjegyezte, nem fogja tanácsokkal ellátni új csapattársát, Sainz ugyanis nem szorul rá az ő útmutatására, ahogyan azt eddigi pályafutása is bizonyítja.

Carlos Sainz (Fotó: Ferrari) Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)

„Ha már ideáig eljutott” – utalt Leclerc a királykategóriára és annak legsikeresebb, legnépszerűbb csapatára, a Ferrarira. „Akkor szerintem nincs szüksége a tanácsokra. Nagyon jól tudja, mit csinál, és most elkezdheti felépíteni a magabiztosságát a csapaton belül. Én egy kicsit jobban ismerem a csapatot, ennyi” – tette hozzá.

„Nagyon alaposan megfigyeltem őt a teszten, ami pedig a folytatást illeti, csak a legjobbat kívánom neki” – folytatta a monacói, aki úgy érzi, a teszt hasznos volt Sainz számára, hiszen bár sokat kell még tanulnia, a Ferrari működéséről már szerezhetett fontos információkat.

Leclerc korábban saját tesztjével kapcsolatban is elmondta, bár csak egy hároméves autóval száguldott, fontos volt számára, hogy hosszú hetekkel a 2020-as szezonzáró után újra F1-es gépet vezethetett és hangolódhatott a tesztidőszakra is, melyben idén minden eddiginél kevesebb idő, mindössze másfél nap áll majd egy pilóta rendelkezésére.

Charles Leclerc (Fotó: Ferrari) Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)
Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)

További tartalmak