Musorujsag
Élő Eredmények

Fittipaldi-Leclerc csata folyt a virtuális pályán az első helyért

Fittipaldi-Leclerc csata folyt a virtuális pályán az első helyért

F1.com
Végül Enzo Fittipaldi nyerte a első 2021-es virtuális nagydíjat.

A Red Bull Ring adott otthont a Virtuális GP első összecsapásának, mely új formulával rukkolt elő az idei évre. A három pályásra tervezett mini sorozatban először a PRO esportolók kapnak lehetőséget, először egy egykörös kvalifikációt, majd egy ötkörös sprint futamot teljesítenek, mely valójában a fő futam rajtsorrendjét dönti el.

Érdekes elgondolás a sorozat profi versenyzőit használni a „celebek” felvezetésére, de mivel azok között mai és korábbi valódi F1-es pilóták is vannak, talán megbocsájtható a beáldozás. Hozzá kell tenni, hogy George Russell az utolsó pillanatban mondta le a szereplést, így bár a Williams adta volna a teljes mai F1-es résztvevői csoportot, azt végül csupán Nicholas Latifi képviselte.

A profi esportolók közt volt természetesen Bereznay Dániel is, aki az egykörös kvalifikáción az ötödik, a sprint futamon viszont büntetés mellett a hatodik helyet szerezte meg. Az ő pozícióját Thibaut Courtois, a Real Madrid belga kapusa örökölte meg.

A fő futamon egyébként az élről Marcus Armstrong startolhatott, aki David Tonizzától kapta a remek lehetőséget (Ferrari), ám a harmadik helyről startoló csapattárs, Arthur Leclerc hamar átvette a vezető szerepet, és jó ideig maradt is ebben a pozícióban.

Enzo Fittipaldi, aki a mezőny közepéből rajtolt szintén hamar megmutatta, hogy az élmezőny az ő vadászterülete, a 3. körben már a 3. pozícióban autózott, és ezzel el is dőlt, hogy kik harcolnak majd az első helyekért.

A virtuális tér, mint már korábban láttuk, meglehetősen nyílt terület a szabálytalankodásra, így most is sorra gyűjtögették a versenyzők az időbüntetéseket. Ebbe a hibába esett Leclerc is, aki az utolsó szakaszban nagy csatában, oda-vissza előzések közepette harcolt Fittipladival. Bár a végén a pályán is Enzo Fittipaldi volt az élen, Leclerc annyi plusz másodpercet (9) halmozott fel, hogy eleve nem lett volna esélye a győzelemre. Sőt, még a második helyét is át kellett adnia a mögötte autózó Stoffel Vandoorne-nak.

Fittipaldi és a Haas vezeti így a bajnokságot, melyben jövő héten Silverstone-ba költözik a sorozat, majd Interlagos következik zárásként.

További tartalmak