Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hivatalos: Grosjean az IndyCarban folytatja

Hivatalos: Grosjean az IndyCarban folytatja

Romain Grosjean
A Forma–1-es kalandot 2020-ban lezáró Romain Grosjean szerdán hivatalosan is bejelentette, az IndyCarban folytatja pályafutását. A francia – ahogyan arra a korábbi pletykák alapján számítani lehetett – a Dale Coyne Racing versenyzője lesz.

A rutinos versenyző bahreini balesete miatt a tervezettnél korábban zárta le F1-es pályafutását, búcsúját viszont véglegesnek tekintette, hiszen bár egy teszten még szeretne méltóbb módon búcsúzni, a visszatérés kapcsán többször kijelentette, a királykategóriás szakaszt lezártnak tekinti. A versenyzéssel viszont nem akar felhagyni.

Egyik első célja már az F1-es búcsú bejelentése után az IndyCar volt, és bár balesete után átgondolta, akar-e az amerikai szériában szerepelni, folytatta a tárgyalásokat, és mint kiderült, végül úgy döntött belevág ebbe az új kalandba.

Szerdán ugyanis bejelentette, az amerikai szériában folytatja pályafutását, mégpedig a Dale Coyne Racing versenyzőjeként. A csapat első embere, Dale Coyne már a múlt héten jelezte, nagyon szeretné leigazolni a franciát, és erről már a héten bejelentést tenne. Erre a bejelentésre került sor magyar idő szerint szerda délután.

Romain Grosjean (Fotó: XPB)

 

Kiderült az is, hogy Grosjean a 17 fordulóból álló bajnokság 13 versenyén vesz majd részt, tehát csak azokon a futamokon, melyeket „klasszikus pályákon” futnak, vagyis – több Európából érkező pilótához hasonlóan – első nekifutásra az oválokat nem vállalja be.

Grosjean első amerikai versenyére a tervek szerint április 18-án kerül sor az alabamai Barber Motorsports Parkban. Ezt megelőzően természetesen tesztelheti majd a Dale Coyne autóját, ahogyan azt a csapatvezető is jelezte; szeretnék a lehető leghamarabb összehozni a gyakorlást, melyen a francia elkezdheti az ismerkedést új autójával, gárdájával.

„Nagyon izgatott vagyok a fantasztikus lehetőség miatt, hogy Amerikában versenyezhetek az IndyCarban” – jelentette ki a francia. „Különböző lehetőségek voltak előttem 2021-re, és ezek közül az IndyCar volt a kedvencem. Igaz, arra még nem állok készen, hogy az oválpályás versenyeken is induljak. Az IndyCarban egyenlőbbek a feltételek, mint amihez eddig szoktam, szóval izgalmas lesz újra a dobogókért és a győzelmekért harcolni. A kezem még gyógyul, de készen állok rá, hogy újra autóba üljek, és elkezdjem pályafutásom új szakaszát” – tette hozzá.

Romain Grosjean (Fotó: XPB)
Borítókép: Romain Grosjean (Fotó: XPB)

További tartalmak