Videó: Így zajlott Ricciardo üléspróbája a McLarennél

Elsőre semmi sem lehet tökéletes, Daniel Ricciardo sem passzolt azonnal a McLarenbe. A csapat közzétette a versenyző első munkanapján készült videót, amely azt is bemutatja, hogyan zajlik egy igazi F1-es üléspróba!

Ric 2
Ismerkedés egy kávéval a kézben a folyosón – Daniel Ricciardo így kezdte az első munkanapját Wokingban. A McLaren gyárába még civilben, de már McLaren-maszkban sétált be. Az sem tudta azonban eltakarni a védjegyének számító széles mosolyát. A gyár láttán a szemei is mosolyogtak. „Ez olyan mint, a NASA. Igazán klassz. Még most is lenyűgöző” – mondta a gyárról, amely a koronajárvány idején nyilvánvalóan nem zsonghat úgy, mint a normalitás időszakában.

Ricciardo szerdán elsősorban ismerkedni és üléspróbára érkezett a McLarenhez, és napjáról egy közel 8 perces videó formájában számolt be a brit istálló. A ’McLaren Unboxed’ című sorozat első részéből kiderült, hogyan zajlik mindez a gyakorlatban.A hétszeres futamgyőztes mindenekelőtt tűzálló overallt, ketsztyűt és a sisak alatt viselt maszkot választott magának. Egyenruhából talált magának méretet, de annak anyagával és rugalmasságával nem volt teljesen elégedett.

Ezt követően autóba pattant, és megállapította, még nem fér igazán bele. A neki készített üléséből többször is le kellett faragni a csípőjénél. Ezt követően a pedálok keménységét és a biztonsági öv feszességét, valamint a kilátást is tesztelte. Közben a várakozások alatt előbb megállapította, 10 évvel idősebb csapattársánál, Lando Norrisnál, valamint hogy nagyon élvezi az év ezen időszakát, amikor először láthatja az új autót. Időközben Andreas Seidl csapatfőnök is besétált.Ricciardo a pedál beállításával és a kicsit még túl magas üléspozíciójával sem volt maradéktalanul elégedett, de összességében sikeresnek érezték a próbát. „Még ha nem is volt ideális, nem aggódtam igazán” – mondta az egyik csapattagnak, aki arra biztatta, hogy bátran és egyenesen mondja el minden kérését, mert a legfontosabb, hogy elégedett legyen az autóban ülve.

A videóban Ricciardót sisakban még nem mutatták, az autóból sem sok látszott, az viszont már kiderült, hogyan fest a 'Méhészborz" kék-narancsban.