Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: Így zajlott Ricciardo üléspróbája a McLarennél

Videó: Így zajlott Ricciardo üléspróbája a McLarennél

McLaren
Elsőre semmi sem lehet tökéletes, Daniel Ricciardo sem passzolt azonnal a McLarenbe. A csapat közzétette a versenyző első munkanapján készült videót, amely azt is bemutatja, hogyan zajlik egy igazi F1-es üléspróba!

Ismerkedés egy kávéval a kézben a folyosón – Daniel Ricciardo így kezdte az első munkanapját Wokingban. A McLaren gyárába még civilben, de már McLaren-maszkban sétált be. Az sem tudta azonban eltakarni a védjegyének számító széles mosolyát. A gyár láttán a szemei is mosolyogtak. „Ez olyan mint, a NASA. Igazán klassz. Még most is lenyűgöző” – mondta a gyárról, amely a koronajárvány idején nyilvánvalóan nem zsonghat úgy, mint a normalitás időszakában.

Ricciardo szerdán elsősorban ismerkedni és üléspróbára érkezett a McLarenhez, és napjáról egy közel 8 perces videó formájában számolt be a brit istálló. A ’McLaren Unboxed’ című sorozat első részéből kiderült, hogyan zajlik mindez a gyakorlatban.

A hétszeres futamgyőztes mindenekelőtt tűzálló overallt, ketsztyűt és a sisak alatt viselt maszkot választott magának. Egyenruhából talált magának méretet, de annak anyagával és rugalmasságával nem volt teljesen elégedett.

Ezt követően autóba pattant, és megállapította, még nem fér igazán bele. A neki készített üléséből többször is le kellett faragni a csípőjénél. Ezt követően a pedálok keménységét és a biztonsági öv feszességét, valamint a kilátást is tesztelte. Közben a várakozások alatt előbb megállapította, 10 évvel idősebb csapattársánál, Lando Norrisnál, valamint hogy nagyon élvezi az év ezen időszakát, amikor először láthatja az új autót. Időközben Andreas Seidl csapatfőnök is besétált.

Ricciardo a pedál beállításával és a kicsit még túl magas üléspozíciójával sem volt maradéktalanul elégedett, de összességében sikeresnek érezték a próbát. „Még ha nem is volt ideális, nem aggódtam igazán” – mondta az egyik csapattagnak, aki arra biztatta, hogy bátran és egyenesen mondja el minden kérését, mert a legfontosabb, hogy elégedett legyen az autóban ülve.

A videóban Ricciardót sisakban még nem mutatták, az autóból sem sok látszott, az viszont már kiderült, hogyan fest a ‘Méhészborz” kék-narancsban.

További tartalmak