Musorujsag
Élő Eredmények

Aston Martin: Hülkenberg remek tesztpilóta volna

Aston Martin: Hülkenberg remek tesztpilóta volna

GMM
Az Aston Martin csapatvezetője, Otmar Szafnauer örülne, ha Nico Hülkenberg lenne az alakulat teszt- és tartalékversenyzője, szavai alapján pedig a tapasztalt német számíthat is erre a posztra az istállónál.

Hülkenberg 2019 végén került ki a mezőnyből, tavaly azonban három hétvégén is lehetőséget kapott korábbi csapatától, a Racing Pointtól, amikor annak versenyzői koronavírus-fertőzés miatt nem állhattak rajthoz. A német célja 2021-re természetesen a visszatérés volt, és több csapattal is tárgyalt az F1-es lehetőségekről (például a Red Bull-lal), de végül lecsúszott arról.

A tűz közelében tehát legegyszerűbben úgy maradhat, ha tartalékosként aláír valamelyik alakulattal, így ugyanis a szimulátoros és az esetleges tesztfeladatok miatt formában maradhat, adott esetben pedig újra beugorhat egy-egy futamra.

Nico Hülkenberg (Fotó: Racing Point) Nico Hülkenberg (Fotó: Racing Point)

Tapasztalata révén mindenképp vonzó opció lehet az istállók számára, így nem lenne meglepő, ha végül tényleg tesztpilóta lenne 2021-ben. Tavalyi beugrásai és korábbi teljes idejű állása révén jó kapcsolatot ápol például az Aston Martinná alakuló Racing Pointtal is, ahol örömmel látnák őt a tesztversenyzői poszton.

Erre már a csapatvezető, Otmar Szafnauer is utalt. „Ez remek lenne” – nyilatkozta a rutinos F1-es szakember a német RTL televíziós csatornának. „Szerintem ez mindkét fél számára nagyszerű lehetőség volna” – tette hozzá.

Más kérdés persze, hogy Hülkenberg vállalj-e a tartalékos szerepkört, vagy lemondva az F1-es lehetőségről, és arról, hogy a tűz közelében maradjon, egy másik kategóriában próbál szerencsét, ahogyan azt a 2020-ban távozó Kevin Magnussen és Romain Grosjean is tette (előbbi a megbízhatósági versenyzés, utóbbi az IndyCar felé vette az irányt).

Otmar Szafnauer (Fotó: XPB)
Borítókép: Nico Hülkenberg (Fotó: Racing Point)

További tartalmak