Musorujsag
Élő Eredmények
×

Magnussen második F1 utáni szerződését is aláírta

Magnussen második F1 utáni szerződését is aláírta

Peugeot, Motorsport
Második Forma–1 utáni szerződését is aláírta a Haas korábbi versenyzője, Kevin Magnussen, aki 2022-től a megbízhatósági sportautó-világbajnokság (WEC) mezőnyébe visszatérő Peugeot csapatát fogja erősíteni.

Miután eldőlt, hogy a Haas nem hosszabbítja meg szerződését, Magnussen jelezte, 2021-ben biztos, hogy nem lesz ott a királykategória rajtrácsán, sőt, kecsegtető lehetősége hiányában F1-es pályafutását is lezártnak tekinti. Hogy karrierjét új irányba tereli, az hamarosan teljesen egyértelművé vált, bejelentette ugyanis, hogy az amerikai IMSA sportautó-sorozatban folytatja.

A dán a Chip Ganassi Racinggel szerződött, melynek színeiben egy Cadillac DPi-V.R modellt vezet a hosszútávú versenysorozatban, ahol egyébként idei első futamát már teljesítette is: Daytonában drámai módon, egy defekt miatt veszítették el a győzelmet a 24 órás futam utolsó perceiben.

A kezdés tehát peches, de biztató volt a megbízhatósági versenyzés világában, melyben Magnussen komolyabb pályafutást terv, 2022-től ugyanis már a világbajnokság mezőnyét fogja erősíteni. Ezt hétfő délután jelentette be a Peugeot, melynek a legmagasabb szintre visszatérő csapata hét neves versenyzőt is igazolt a következő szezonra.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

Az egyikük Magnussen. „Örömmel jelentem be, hogy a Peugeot-val versenyzek 2022-től” – írta közösségi oldalára. „Izgatottan készülök erre az új utazásra. Magasak az elvárások a Peugeot Le Mans-ban, és a motorsportok más területein elért sikerei miatt. Gyerünk!” – tette hozzá, akinek csapattársai között több korábbi F1-es is lesz, a Peugeot ugyanis szerződtette Jean-Éric Vergne-t és Paul di Restát is.

Ami a királykategóriát illeti, bár Magnussen a teljes idejű versenyzést lezártnak tekinti, egy-egy alkalommal, amennyiben ideje engedi, valószínűleg visszatérne. És mivel a koronavírus világjárvány továbbra sem ért véget, elképzelhető, hogy 2021-ben is lesz szükség beugrókra, ebben az esetben pedig tapasztalatai miatt ő lehet az egyik fő kiszemelt…

Korábbi csapata, a Haas számára is. Ezt Günther Steiner is megerősítette, aki Grosjean mellett őt is örömmel bevetné, ha szükség volna rá. „Nem bánnám, ha elérhetőek lennének” – mondta. „Azt hiszem, ők is szívesen visszatérnének. Nem beszéltem velük, de szerintem nincsenek ellenérzéseik. Örülök, hogy találtak új lehetőségeket. Elváltak az útjaink, de az életben még együttműködünk. Nem estek ki. Nem voltak boldogok, de szomorúak sem. Jól érezték itt magukat, mi is velük. Egyszer minden jó dolog véget ér, de kapcsolatban maradtunk” – folytatta.

Kevin Magnussen és Romain Grosjean (Fotó: XPB)
Borítókép: Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

További tartalmak