Musorujsag
Élő Eredmények

A Mercedesnek kedvezhet a „torz képet festő” szezonzáró?

A Mercedesnek kedvezhet a „torz képet festő” szezonzáró?

Motorsport
A jelenleg a Holland Nagydíj főszervezőjeként dolgozó korábbi F1-es versenyző, Jan Lammers úgy érzi, az, hogy a 2020-as szezonzáró a Red Bull könnyed győzelmét hozta idén még kedvezhet az ott talán szándékosan visszafogott Mercedesnek.

Miután a Mercedes 2020-ban is komoly fölénnyel hódította el a konstruktőri és Lewis Hamilton révén az egyéni bajnoki címet is, többen meglepődtek, hogy az év utolsó futamán Max Verstappen könnyed győzelmet szerzett, miközben a csapattárs, a szezon során többnyire küszködő Alexander Albon is versenyre kelt a csillagosokkal.

Ez újjáélesztette a reményt, hogy a stabil szabályok mellett (idén csak limitáltan lehet fejleszteni az autókon a költségek kordában tartása végett) a 2021-es szezon izgalmasabb lehet, hiszen a Red Bull megizzaszthatja a címvédőket.

A Holland Nagydíj főszervezőjeként dolgozó korábbi F1-es, Jan Lammers viszont úgy érzi, a Mercedes szándékosan játszott arra, hogy a riválisok reménykedni kezdjenek, később ugyanis ebből még előnyt kovácsolhat. „A tavalyi szezonzáró szerintem némileg torz képet festett” – nyilatkozta a holland Motorsportnak.

Jan Lammers (Fotó: Pieters/xpb.cc)

„Lehet, a Mercedes úgy volt vele: viselkedjünk kicsit… Amennyiben a Red Bull úgy érzi, sikerült eltüntetni a lemaradást, akkor mindez stratégiai szempontból kedvezhet a Mercedesnek. Nem azt mondom, hogy ez a helyzet, de nekik erre is figyelniük kell” – magyarázta.

Lammers nemcsak az élmezőny, hanem az üldözők csatája miatt is várja már a 2021-es szezont: a McLaren kettősét például több szempontból is izgalmasnak tartja, a csapat pedig érzése szerint újra kemény csatát vív majd a dobogó legalsó fokáért. Ellenfeleik között ezúttal a meglehetősen gyenge 2020-at záró Ferrari is ott lehet.

„A McLarennek nagy szerencséje van a pilótaválasztással. Daniel Ricciardo és Lando Norris partnersége roppant szórakoztató lesz. Az elmúlt években végrehajtott változtatások és az alakuló csapathangulat nagyon erőssé teszi a McLarent. Egyértelmű, hogy nem becsülöm le a Ferrari fejlődését. Új motorral vágnak majd neki az évnek, és a Ferrarit ismerve ez biztos, hogy jobb lesz. Ettől tehát nagyon sokat várhatnak” – fogalmazott.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)
Borítókép: Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

További tartalmak