Musorujsag
Élő Eredmények

Räikkönen elmondta, mit vár a legjobban az F1 utáni életben

Räikkönen elmondta, mit vár a legjobban az F1 utáni életben

Racer
Gondolkodott már azon Kimi Räikkönen, hogy mihez kezd majd a Forma–1-es pályafutása lezárása után, de még nem tudja, fog-e versenyezni.

Az idei a 19. F1-es szezonja lesz Kimi Räikkönennek – ennyi idényben előtte csak Michael Schumacher és Rubens Barrichello szerepelt a sportág 70 éves történetében. A finn már tavaly megelőzte korábbi brazil ellenfelét a legtöbb nagydíjrajt számában, és idén további 23 versennyel javíthatja meg ezt a rekordot.

Az Alfa Romeóval tavaly csak erre az évre hosszabbított a 41 esztendős bajnok, és egyelőre nem tudni, neki akar-e vágni a 2022-ben kezdődő új szabályciklusnak, illetve hogy a csapata vele akarja-e indítani az új korszakot. A „Jégember” a Racernek nyilatkozva elárulta, időnként már foglalkoztatja, mihez is kezd majd a királykategóriás pályafutásának lezárása után.

„Előfordult párszor, hogy gondolkodtam ezen, de őszintén szólva, ha majd lezárom az F1-et, kétlem, hogy sokat fogok utazni. Szeretnék a családommal lenni, és a leginkább azt várom benne, hogy nem lesz időbeosztásom” – ismerte el.

Kimi Räikkönen (Fotó: Alfa Romeo) Kimi Räikkönen (Fotó: Alfa Romeo)

Mindez annak kapcsán merült föl, hogy Räikkönent megkérdezték, az F1 után szeretne-e újra próbálkozni a NASCAR-ban, ahol a pályafutása 10 évvel ezelőtt bizonyos pénzügyi nehézségek miatt nem indulhatott be igazán. A 2007-es bajnok elmondta, teljes idényt semmiképp sem vállalna Amerikában, és talán máshol sem, ha az folyamatos utazásokkal járna.

„A legtöbb sportágban – nemcsak a versenyzésben – mindig megszabják, mi történik az adott évben. Amikor eljön az idő, jó lesz, hogy nem lesz időbeosztásom, és magam alakíthatom, hogy mi történik az életemmel. Majd meglátjuk, hogy fogok-e bármit is vezetni, csak a szórakozás kedvéért. Fogalmam sincs” – bocsátotta előre.

Borítókép: Kimi Räikkönen (Fotó: Alfa Romeo)

További tartalmak