Az Alfa Romeo szerint a Ferrari visszanyeri a lemaradás nagyját

A Ferrari fejlesztéseinek köszönhetően az idei versenyévadban visszaszerzi a motorerőből származó lemaradása nagy részét – véli a vörösök erőforrásait használó Alfa Romeo csapatvezetője, Frédéric Vasseur.

ARRO_2021_C41_3.4_Rear_Left
A rendkívül nehéz 2020-as szezont követően, melyben a gyári csapat és a két partner, vagyis az Alfa Romeo és a Haas is komoly hátrányba került közvetlen ellenfeleivel a Ferrari-motorok gyengesége miatt, a vörösök keményen dolgoztak azon, hogy javítsanak erőforrásaikon. 2021-ben teljesen új erőforrást kívánnak bevetni!

Ezzel reményeik szerint elmozdulnak az erősorrend végéről, de arra azért nem számítanak, hogy azonnal a Mercedes (továbbra is tartja magát a vélemény, hogy a csillagosok motorjai a legjobbak a hibridérában) kihívói lesznek.Ami a fejlődést illeti, az Alfa Romeo csapatvezetője, Frédéric Vasseur a csapat 2021-es autójának bemutatójakor meglehetősen optimistán beszélt az új erőforrásról. „Úgy gondolom, a Ferrarival való együttműködés nagyon jól megy” – jelentette ki a rutinos szakember. „Hosszú, nagyon jó találkozóink voltak a télen, melyeken próbáltunk rámutatni azokra a területekre, melyeken talán nem végeztünk tökéletes munkát a tavalyi szezon során.”

„Jó úton járunk. Úgy gondolom, hogy ami őket illeti, vissza fogják szerezni a tavalyi lemaradás nagy részét, az együttműködés pedig egyre jobb és jobb lesz” – folytatta a francia, a lemaradások említésekor utalva a motorerő hiányára.

„Ami az autót illeti, nem veszünk át tőlünk csak egy-két elemet. Nem többet, de egyébként sem ez az együttműködésünk legfontosabb pontja. A legfontosabb ebben az együttműködésben az, hogy tanulhatunk egymástól. A szabályok adata lehetőségek között ezzel kell dolgoznunk, és a lehető legjobb munkát kell végeznünk” – magyarázta.