Giovinazzi fogadott főnökével

Újabb fogadás köttetett egy csapatvezető és egy pilóta között! Az Alfa Romeo olasz versenyzője, Antonio Giovinazzi fogadott főnökével, a tét pedig nem más, mint egy alapos hajnyírás egy dobogós helyezés esetén.

XPB_1075482_HiRes Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB)
A tavalyi szezonban nagy figyelmet kapott Daniel Ricciardo és a Renault akkori csapatvezetőjének, Cyril Abiteboulnak a fogadása, főleg, miután az ausztrál megnyerte azt németországi dobogós helyezésével. Mivel veszített, a francia szakembernek magára kell tetoválnia egy Ricciardo által választott képet, motívumot.

Hasonló fogadás a 2021-es szezon előtt is köttetett az Alfa Romeo olasz pilótája, Antonio Giovinazzi és a csapatfőnök, Frédéric Vasseur között. Amennyiben az olasz dobogóra áll, főnöke „nyer”, neki pedig meg kell válnia hajkoronájától…

„Kötöttünk egy fogadást, ha én dobogós leszek, ő lenyírhatja a hajam” – nyilatkozta az olasz a Gazzetta dello Sportnak. „Időként viccelődik azzal, hogy leborotválja a fejem, és látom az arcán, hogy szívesen lenyírná a hajam. Én magam is elégedett leszek a szezonnal, ha a végén rövid lesz a hajam, mert ez egyet jelent azzal, hogy 2021-ben dobogóra álltam.” 

„Ez egyébként sokat elmond arról, mennyire szeretnék dobogóra állni, mert nagyon ragaszkodom a hosszú hajamhoz” – tette hozzá viccesen a fiatal versenyző, kinek új munkaeszközét a mai napon mutatták be Lengyelországban.

Elmondta, célja ezzel az autóval az lesz, hogy a középmezőny második felének csapataival, vagyis az Alpha Taurival és Alpine-nal küzdjön, és sokkal több pontot szerezzen, mint 2020-ban. „Tavaly kevesebb pontom volt, mint az első évemben. Ennek persze több oka volt. Összességében viszont fejlődtem, ahogyan az a Kimihez (Räikkönen) viszonyított teljesítményemen is látszik. Egy világbajnok a csapattársam, szóval jól kell teljesítenem hozzá képest, ez pedig tavaly összejött” – magyarázta.

„Nagyon remélem, hogy az új szezonban még tovább fejlődhetek, és több pontot szerezhetek. De persze nagyon sok múlik majd az autón. Bár eléggé korlátozottan fejleszthettünk a tavalyi évhez képest, szerintem előreléphetünk majd. Én arra számítok, hogy közelebb kerülünk az Alpha Taurihoz és az Alpine-hoz” – zárta gondolatát.