Ilyen lesz Hamilton 2021-es sisakja

A Mercedes megosztotta követőivel, hogyan fest majd a címvédő világbajnok, Lewis Hamilton 2021-ben használt sisakja. A brit fejvédőjén a tavaly megszokott színvilág köszön vissza, és már látható a hét bajnoki címet szimbolizáló hét csillag is.

Eu1mQcUWQAArN84 Kép: Mercedes/Twitter
Noha a tesztekre még heteket kell várni, a 2021-es előszezon már kezdetét vette, a tíz csapatból három ugyanis már bemutatta autóját, azok pedig, akik ezzel még adósak, legalább annak hangját már megmutatták követőinek. Az utóbbi kategóriába tartozik a Mercedes is, akik a mai napon újabb „információmorzsával” hangolták követőiket az új évadra.

A mai napon bemutatták ugyanis Lewis Hamilton 2021-es sisakját, legalábbis az alap fejvédőt, amit várhatóan a futamok nagyján visel majd (az érvényes szabályok szerint ezen most már több alkalommal is változtathat).

Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA)Hamilton sisakján a tavaly megszokott fekete-lila színvilág köszön vissza, valamint az arany is hangsúlyos lett (talán a 2020-as rekorddöntések, rekordbeállítások miatt). A fejfedőn a megszokott motívumok mellett a hét bajnoki címet – ezt a rekordot jelent Hamilton tartja Michael Schumacherrel közösen – szimbolizáló hét csillag is.

Ami Hamiltont és a Mercedest illet, hivatalosan csak nemrég jelentették be, hogy a címvédő 2021-ben is a csillagosokkal marad, de a felek hosszas tárgyalások után is „csak” egyéves szerződésről tudtak megegyezni.

A Mercedes zsinórban nyolcadszor címvédő, és a legtöbbek által egyértelmű favoritnak tartott autóját jövő kedden (március másodikán) mutatják majd be, az eddig bejelentettek alapján az előszezon legzsúfoltabb napján, akkor érkezik ugyanis a Renault utódcsapatának, az Alpine-nak a 2021-es versenygépe is.