Horner: Nem foglalkozunk a pletykákkal

A csapatvezető, Christian Horner kijelentette, a Red Bull figyelmen kívül fogja hagyni azokat a pletykákat, melyek szerint a Mercedes megpróbálhatja szerződtetni versenyzőjüket, Max Verstappent a 2022-es szezonra, amennyiben új pilóta után kell néznie.

Motor Racing - Formula One World Championship - Bahrain Grand Prix - Practice Day - Sakhir, Bahrain Christian Horner (Fotó: XPB)
Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is csak egyéves szerződéssel vág neki a 2021-es szezonnak, papíron tehát mindkét hely kiadó lesz a világbajnok alakulatnál, igaz, a csillagosok ezeket – saját elmondásuk szerint – elsősorban jelenlegi versenyzőiknek tartják fenn. Hamiltonnal kapcsolatban viszont többször fölmerült már, 2021 végén vissza is vonulhat…

Amennyiben így tesz, és fölszabadul egy hely a Mercedesnél, a csillagosok több szakértő szerint is megpróbálnak majd lecsapni Max Verstappenre. Ez a Red Bull csapatvezetője szerint is megtörténhet, az ezzel kapcsolatos pletykákkal viszont nem kíván foglalkozni.

Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

Max Verstappen (Fotó: Red Bull)„Túl régóta itt vagyok már ahhoz, hogy komolyabban aggódjak azon, mások mit csinálnak” – felelte a brit, amikor arról faggatták, a Red Bull izgul-e, hogy a Mercedes elhalászhatja versenyzőjét. „A csapat számára az a legfontosabb, hogy csak a saját feladataival foglalkozzon. Fontos, hogy mi, és Max is arra a potenciálra építsen, amit már megmutattunk. Ez a célunk.”

„Nem foglalkozom ezekkel a spekulációkkal. Azzal kell foglalkoznunk, ami a rendelkezésünkre áll, és abból kell kihoznunk a maximumot az idei szezonban. Ez lesz a csapat egyértelmű célja” – hangsúlyozta a rutinos szakember.

Ami a felkészülést illeti, kiemelte, a Red Bull eddig is kihozta a maximumot helyzetéből, ami kicsit sem volt egyszerű a világjárvány miatt. „Zsúfolt időszak volt. A csapat azonban remek munkát végezett a kihívások leküzdésében. Jó formában vagyunk. Segített, hogy a szabályok nagyja változatlan maradt, ami azért szokatlan. Szerencsénk volt, hogy a vírus kevés dolgozót érintett” – fogalmazott.

Max Verstappen (Fotó: XPB)