Íme, Pérez első Red Bull-os sisakja

Azt követően, hogy a Red Bull leleplezte 2021-es autóját, a csapat mexikói versenyzője, Sergio Pérez is bemutatta, milyen sisakfestéssel vág neki az új évadnak. A rutinos pilóta kiemelte, az eddigiek közül ez a kedvenc dizájnja!

Eu6npzKU4AgTDms
A Red Bull hosszas gondolkodás és elemzés után döntött úgy, hogy Alexander Albont visszasorolja tartalékversenyzőnek, és a középmezőnyben évek óta kiugróan teljesítő Sergio Pérezt igazolja Max Verstappen mellé. A mexikói azóta többször pályafutása eddigi legnagyobb lehetőségeként hivatkozott a Red Bull-osra, és nem győzi hangsúlyozni, mennyire várja az új évadot.

Erre 2021-es sisakfestésének bemutatásakor is utalt, majd részletesebben beszélt az új fejvédőről. Kiemelte, örül, hogy visszatérhetett a sárga alapszínhez, miután előző csapatánál „meg kellett tartania a rózsaszínt”, és örömmel helyezte kiemelt helyre a mexikói zászlót is.

 

Ez a sisak tetején kapott helyet, a fedélzeti kamerás feltételeken tehát jól látható lesz majd. A kötelező (például a Red Bull bikája és a szponzorok) és a megszokott motívumok mellett egy szöveg is fölkerült a sisak hátuljára. Pérez talán annak apropóján, hogy hosszú évek után kapott végre lehetőséget az élmezőnyben, a sose add föl feliratot helyezte el a sisakon.

A rövid videó végén a rutinos versenyző kiemelte, sok-sok F1-es sisakja volt már, de az eddigiek közül ez a legkedvesebb számára, ez lesz a kedvence. Végül pedig köszönetet mondott testvérének, aki sokat segített a tervezésben.

Sergio Pérez sisakja (Kép: Sergio Pérez/Twitter)Pérez holnap vezetheti először az új Red Bullt, a mai leleplezést követően ugyanis szerdán máris pályára viszik azt Silverstone-ban egy filmes nap keretén belül (összesen tehát 100 kilométert teljesíthetnek majd az új géppel, és arra csak bemutatós abroncsokat tehetnek). Arról egyelőre nem esett szó, a mexikói kap-e extra tesztnapot egy régebbi autóval.