Musorujsag
Élő Eredmények

McLaren: Mindenkit le akarunk győzni, nem csak a Ferrarit

McLaren: Mindenkit le akarunk győzni, nem csak a Ferrarit

GMM
A McLaren ügyvezetője, Zak Brown tudja, hogy csapatának nagyon nehéz dolga lesz, ha 2021-ben meg akarja tartani a harmadik helyet a gyártók bajnokságában, hiszen a Ferrari várhatóan javulni fog, az Aston Martin pedig egy motivált Sebastian Vettellel erősödik.

Hosszú évek mélyrepülése után a McLaren 2019-ben komolyabb formajavulást mutatott, tavaly pedig sikerült még egy lépést tennie az élmezőny felé: harmadikként zárt a gyártók bajnokságában. Saját javulásuk mellett ehhez a Ferrari komolyabb visszaesésére is szükség volt, és mivel 2021 előtt a vörösök javulásával számolnak, tudják, nehéz lesz megtartani a harmadik helyet.

Persze nemcsak a vörösök miatt, hanem a tavalyi ellenfelek miatt is, akiktől továbbra is erős szereplésre számítanak. „Magunkra kell figyelnünk, és nem arra összpontosítani, hogy legyőzzük a Ferrarit” – nyilatkozta az ügyvezető, Zak Brown.

Zak Brown (Fotó: XPB)

„Mind a kilenc ellenfelet le akarjuk győzni. Persze nagyon meglepődnénk, ha a Ferrari ezúttal is csak a hatodik helyen végezne. Én úgy gondolom, a tavalyi teljesítmény tőlük egyszeri volt. Egy remek csapatról beszélünk, ahol ismét két nagyon erős pilóta versenyez majd, szóval szerintem az üldözők között zajló csata most még szorosabb lesz” – folytatta.

Kiemelte még az Aston Martint a Sebastian Vettellel erősítő Aston Martint is. Noha a német tavaly meglehetősen gyengén teljesített, Brown szerint idén, új csapatánál, az új környezetben ismét magára fog találni, és motivált lesz, hogy újra bizonyítson.

Egy erős Vettellel pedig egy még erősebb Aston Martin lesz a kihívójuk. „Ugyanazzal a csoporttal fogunk harcolni, akikkel tavaly is küzdöttünk. Sebastian Vettel egy négyszeres bajnok, akinek tavaly ugyan nem volt erős éve, de hiszem, hogy vissza fog térni a legjobb formájához az idei szezonban, és most rendkívül motivált lesz. Nagyon oda kell majd figyelnünk ezekre a srácokra” – emelte ki az amerikai szakember.

Daniel Ricciardo (Fotó: McLaren) Daniel Ricciardo (Fotó: McLaren)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: McLaren)

További tartalmak