Szerdán hajt először pályára az új Red Bull

Már szerdán teljesíti első kilométereit a Red Bull kedden bemutatott új autója. A csapat ismertette terveit.

SI202102230042_news A Red Bull RB16B (Fotó: Red Bull)
Egyelőre egy rövid videót és két stúdiófotót osztott csak meg az RB16B típusjelű 2021-es versenyautójáról a Red Bull, ám nem kell sokat várni arra sem, hogy a pályán is képek készüljenek róla. A csapat a bemutató kapcsán kiadott közleményében előrebocsátotta, hogy szerdán járatja be az új konstrukciót.

„Az új autónk leleplezése a holnapi első pályán való szereplést vezeti föl. Maxszal és Sergióval akkor fog átesni a tűzkeresztségen, egy hivatalos filmes napon Silverstone-ban. A teszt- és tartalékversenyzőnk, Alex ugyancsak jelen lesz, ő visszajelzéseket vár, valamint az RB15-öst fogja vezetni, miközben a csapat készül az új bajnokságra” – közölte a Milton Keynes-i alakulat.

Ezzel megerősítették a korábbi sajtóhírt, miszerint a Red Bull egy idei autóval teljesítendő filmes napot kombinál egy régi autós teszttel a Brit Nagydíj helyszínén. Hogy az előzetes találgatásoknak megfelelően a hozzájuk most csatlakozó Sergio Pérez is kap-e extra tesztlehetőséget a 2019-es RB15-tel, azt egyelőre nem közölték.

A Red Bull a harmadik csapat lesz, amely egy filmes napját kihasználva bejáratja idei versenygépét. A múlt héten a McLaren és a Williams szintén Silverstone-ban tette meg ugyanezt. Mellettük várhatóan testvércsapatuk, az Alpha Tauri is pályára hajt hamarosan. A korábbi hírek arról szóltak, hogy február 24-én Imolában kezdenek egy többnapos tesztbe, melyen az AT02-es is teljesíti első köreit, vagyis könnyen lehet, hogy a mezőny két Honda-motoros autója egyszerre indul első útjára.