A jövő héten mutatja be idei festését a Haas

Az F1-es csapatok közül utolsóként a Haas is kitűzte a bemutatója dátumát – igaz, csak az új festés bemutatójáét.

Fotó: Haas Fotó: Haas
Kilenc csapat már vagy bemutatta, vagy jelezte, hogy mikor fogja bemutatni az új autóját, egyedül a Haas lógott ki a sorból. A szezonra sajátos módon készülő, az autóját Bahreinig beindítani sem tudó, modelljét fejleszteni pedig az év során nem is tervező amerikaiak most azonban jelezték, ők sem tűntek el teljesen.

A két újonccal, Mick Schumacherrel és Nyikita Mazepinnel rajtrácsra álló csapat jövő hét csütörtökjén, azaz március 4-én fogja lerántani a leplet – egyelőre csak a 2021-es festéséről. A bemutatóra online kerül sor, magyar idő szerint reggel 9 órakor.

Azt egyelőre nem közölték, hogy a tényleges idei autójuk, a VF-21 mikor lesz először látható, ám a helyzetüket és a korábbi évek gyakorlatát ismerve jó eséllyel a március 12-én rajtoló bahreini teszt rajtja előtt kerítenek rá sort.

Ezzel teljessé vált az előttünk álló másfél hét menetrendje. Pénteken a Ferrari tart egy évnyitó csapatbemutatót (még az új autó nélkül), a jövő héten pedig majdnem minden napra jut valami: kedden a Mercedes és az Alpine nyitja a sort az új konstrukciója bemutatójával, másnap az Aston Martin, aztán a Haas és a Williams érkezik.

Az F1-es bemutatók menetrendje:

február 26. – a Ferrari csapatbemutatója

március 2. – a Mercedes bemutatója (12 óra) és az Alpine bemutatója

március 3. – az Aston Martin bemutatója (16 óra)

március 4. – a Haas festésének bemutatója (9 óra)

március 5. – a Williams bemutatója

március 10. – a Ferrari autójának bemutatója