Musorujsag
Élő Eredmények

A Red Bull versenyzőit nem győzte meg a sprintfutamos ötlet

A Red Bull versenyzőit nem győzte meg a sprintfutamos ötlet

RaceFans
A Red Bull versenyzői kételkednek abban, hogy a sprintfutamok bevezetése sikertörténet lenne a királykategóriában. Többekhez hasonlóan ők is amiatt aggódnak, hogy a módosítással sérülnek a sportág történelmi hagyományai.

Noha hivatalosan még nem került be a szabálykönyvbe, hogy 2021-ben több helyszínen (a tervek szerint Kanadában, Olaszországban és Brazíliában) is kipróbálják a sprintfutamokat, a csapatok már jelezték, úgy hogy a fordított rajtrács már nem szerepel a javaslatban, támogatják az elképzelést. A részletekre viszont – melyeken most egy külön munkacsoport dolgozik – kíváncsiak.

Ami a pilótákat illeti, a döntés egyelőre megosztja őket. Vannak, akik izgalmasnak tartják azt, és úgy vannak vele, megér egy próbát, többen aggódnak, hogy a bevett formátum felforgatásával sérülnek a Forma–1 évtizedes hagyományai.

Az utóbbi csoportba tartoznak a Red Bull versenyzői is. Sergio Pérez úgy érzi, épp ezért (a hagyományőrzés miatt) az F1-nek nagyon óvatosnak kell lennie a részletek kidolgozásakor, hogy ne térjen el túlságosan a megszokottól. „Ebben a témában nagyon vékony a határvonal” – nyilatkozta a rutinos mexikói.

Fotó: Red Bull

„Kicsit kockázatos ez. Nem is tudom, mire számíthatok. Nem tudom, miként változtatja meg mindez a programot, miután bevezetik. Nekem az a legfontosabb, hogy a Forma–1 hű maradjon a saját örökségéhez” – emelte ki.

Max Verstappen eközben azt is megjegyezte, nem hiszi, hogy a Forma–1-nek a futamok formátumát kellene megváltoztatnia, és sprintversenyeket kellene bevezetnie, hogy izgalmasabbá tegye a pályán zajló küzdelmet. „Nem feltétlenül arról van szó, hogy mindenképp több versenyt kellene futnunk” – kezdte a tavalyi bronzérmes.

„Nagyon szeretem a másfél órás versenyeket. Ha jó autóink vannak, harcolhatunk a győzelemért, és több csapat is ott lehet a küzdelemben, nincs szükségünk a sprintversenyre. Nem hiszem, hogy ennyire fel kellene bolygatnunk a programot. Nem kell felkavarni a programot ahhoz, hogy küzdelmet lássunk a győzelemért” – emelte ki a holland, aki tehát nehezen nevezhető a sprintfutamos ötlet pártolójának.

Fotó: Red Bull
Borítókép: Sergio Pérez és Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

További tartalmak