Nem akarja, hogy „megölje magát”, Haas nem szponzorálja Grosjeant

A Haas tulajdonosa, Gene Haas elárulta, eredetileg tervben volt, hogy támogassa Romain Grosjeant az IndyCarban, bahreini balesete után viszont meggondolta magát, jobban örülne ugyanis, ha a francia a történtek után otthon maradna a családjával.

Motor Racing - Formula One World Championship - Bahrain Grand Prix - Race Day - Sakhir, Bahrain Fotó: XPB
Ijesztő bahreini balesete előtt Grosjean azon volt, hogy teljes szezont fusson az IndyCarban, végül azonban csak a klasszikus pályákon futott versenyekre írt alá, vagyis az oválokon – állítása szerint egyelőre, első évében – nem indul. Ebben feltehetően az is benne van, hogy balesetét követően családja arra kérte, vigyázzon magára…

A családdal kapcsolatban ő maga is elmondta, a történtekben a legrosszabb az volt, amit nekik kellett átélniük azokban a pillanatokban, amikor még nem mászott ki a lángoló autóból és az életéért aggódott és nem az, ami vele történt, hiszen ezt a kockázatot vállalta, amikor versenyzőnek állt.

A francia tehát egy kompromisszumos megoldást választott, amivel mint kiderült, elveszített egy támogatót, korábbi F1-es főnöke, Gene Haas ugyanis az eredeti tervekkel ellentétben lemondott arról, hogy támogatja az amerikai kalandot. Az ok prózai: jobban örülne, ha Grosjean a félelmetes bahreini baleset után inkább otthon maradna szeretteivel.

Gene Haas (Fotó: XPB)



„Megkérdezte, szponzorálnám-e őt az IndyCarban, és eleinte még nyitott voltam erre” – nyilatkozta az amerikai csapattulajdonos a Race-nek. „De amikor Bahreinben balesetezett, egyszerűen csak örültem, hogy nem halt meg. Az autó teljesen tönkrement, megsemmisült, szóval nem is örülhettem volna jobban, hogy túlélte.”

„Nem is tudom… van egy felesége és három gyereke, szóval azt mondtam neki, nem látom értelmét annak, hogy pénzt adjak azért, hogy megölje magát. Azt éreztem, hogy otthonon kellene maradnia, és a családjáról kellene gondoskodnia. Megúszott egy óriási balesetet. Ha megértette, mi történt… ha az autó csak néhány fokkal máshogy csapódik be, nem tudott volna kiszállni, és meghalt volna. Nagyon szerencsés volt” – folytatta.

„A csapat is rendkívül szerencsés volt. El sem tudtam képzelni, hogy az özvegye szemébe kell majd néznem, vagy szembe kell néznem a gyerekeivel. Egyszerűen képtelen lettem volna erre. Szóval azt mondtam, hogy maradjon otthon, már nem tudok segíteni rajta” – zárta gondolatát.

Romain Grosjean és Gene Haas (Fotó: XPB)